To nie jest tak, że bardzo lubię sos sweet chili. On po prostu świetnie pasuje do twarogu.
#galaretkanomore #adelbertgotuje #kuchnia #gotowanie

To nie jest tak, że bardzo lubię sos sweet chili. On po prostu świetnie pasuje do twarogu.
#galaretkanomore #adelbertgotuje #kuchnia #gotowanie

@AdelbertVonBimberstein nic nie będziesz mówił ale będą znaki huh?
@AdelbertVonBimberstein skład nie przekonuje, ale ja nie lubię twarogu 🙂

@PlatynowyBazant20 za to konsystencja jest super xP. Inne czesto sa bardzo wodniste
Każdy ma swoje fetysze😊
@AdelbertVonBimberstein do twarogu najlepiej pasuje dżem
@darkonnen Ewentualnie miód
@darkonnen też jadam i używam.
@AdelbertVonBimberstein Muszę go przetestować
lepiej się pochwal ile tam cukru jest
@Half_NEET_Half_Amazing tyle ile w sweet chili musi być. To moje główne źródło węglowodanów. XD
@AdelbertVonBimberstein Twaróg i trochę sosu i mieszasz to i jesz?
@American_Psycho No i dodatki. Dodatki są ważne. To moje śniadanie.



@AdelbertVonBimberstein
Czy ja tam widze maslo marki farm milk ze stokrotki?
@jajkosadzone tak a co
@AdelbertVonBimberstein
fajnie,stokrotka spoko sklep.
@jajkosadzone blisko mam i faktycznie ceny się uspokoiły albo lidlowi odjechały w kosmos
@AdelbertVonBimberstein
lidl i biedronka nie sa takie tanie.
Maja jeden-dwa towary wabik i tyle
@AdelbertVonBimberstein ty tak zawsze robisz, czy tylko do zdjecia?
@bartek555 zawsze
@AdelbertVonBimberstein i sos sojowy
@AdelbertVonBimberstein Twaróg? Super! Sos sweet chili? No mega. Twaróg i sos sweet chili? Chryste Panie...
Na marginesie - subiektywnie sos z "Cock Brand" jest najlepszy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@6502 spróbuj, naprawdę jest mega.
@AdelbertVonBimberstein W sumie czemu nie. Zawsze będę mógł tego użyć jako argumentu kiedy żona powie, że nie chcę próbować nowych potraw ʕ•ᴥ•ʔ
@AdelbertVonBimberstein fujka sam cukier i sól.
@Budo pyszny
@AdelbertVonBimberstein a potem choroby serca, miażdżyca, ciśnienie itd
@Budo od czego? XD jem go od roku, prawie codziennie w ilości 40-80g.
Chcesz moje wyniki badań? Właśnie zrobiłem. Profil lipidowy idealny, dobry cholesterol wysoko, zły nisko. Ciśnienie idealne, morfologia idealna, zero stanu zapalnego. Krzywa insulinowa i glukozowa trzy miesiące temu robiona - idealna.
Waga- idealna.
Wskaźniki wątrobowe- idealne.
@AdelbertVonBimberstein to się zbiera z czasem i efekty różnych słabych wyborów żywieniowych wychodzą po latach. Chociażby ciśnienie. Od czego? Od soli i cukru. Poza tym z wiekiem metabolizm zwalnia i będąc w miarę młodym jest łatwiej utrzymać w miarę stan zdrowia... z czasem bez modyfikacji diety jest coraz trudniej, wywala bęben, zaczynają się stany przedcukrzycowe itd. Najlepiej wybierać zdrowo przez całe życie na ile się da, żeby cieszyć się dobrym zdrowiem w młodszym i starszym wieku. Ten sos ma 42 gramy cukru na 100 g produktu. 42g!! Prawie połowa tej butelki to cukier. Masakra.
@Budo tak samo jak dżem, miód nawet gorzej. Powiedz mi tak szczerze. Ile węglowodanów spożywasz codziennie?
Bo ja mogę ci powiedzieć prawie każdy dowolny dzień w ciągu ostatniego roku. Wybierz sobie jakiś.
Tu masz dzisiaj. 167 g węglowodanów. Na człowieka aktywnego, biegi, rower, siłownia. Mógłbym spokojnie jeść drugie tyle. Moja średnia makroskładników również w załączonym zdjęciu. I to tylko dlatego że robię tyle kardio (minimum 5 godzin w tygodniu). Gdy robiłem mniej kardio to miałem około 150g cukrów dziennie średnio.
Uczepiłeś się jednego produktu. Uczep się pieczywa. W ogóle go nie spożywam. 100g chleba razowego to 51g cukrów. XD


@AdelbertVonBimberstein po pierwsze nikt nie ładuje dwudziestu słoików miodu na raz. Po drugie mylisz węglowodany z cukrem. Chleb razowy ma 50g węgli, ale cukru tylko 3g. Sos ma 42g CUKRU. Po trzecie czepiam się każdego produktu, który ma tak chujowy skład, akurat wrzuciłeś ten sos w kosmicznych ilościach. Po czwarte to super, że ćwiczysz i zdrowo żyjesz. Chwali się. Ale dla mnie zdrowy tryb życia nigdy nie powinien być koncesją na jedzenie słabego żarcia.
@Budo przesadzasz. W zróżnicowanej diecie cukier dodany w ilości ~30g z sosu dziennie. (Średnio tyle bo jem go jako dodatek do twarogu w ilości 30-70g sosu dziennie) to nadal mniej niż zalecenia WHO dla mojej podaży kcal około 2800-3000 kcal.
Demonizowanie produktów czy grup produktów na sens jeśli mówimy o jednokrotnym spożyciu dużych ilości. Kostka dwie czekolady to nic złego. Tabliczka może być już problemowa.
Dodatkowo kapsaicyna zawarta w papryczkach chili ma udowodnione działanie: termogeniczne, hamujące łakmienie, przeciwzapalne, poprawia profil lipidowy (a ten w ostatnich badaniach mam idealny).
Nie będę mówił, że to jest produkt prozdrowotny, ale nie zgadzam się, że ze względu na wysoką zawartość cukru trzeba go zaliczać do niezdrowej żywności. Każdy dżem ma około 35-40g cukru. To nadmiar cukru w diecie szkodzi a nie on sam w sobie.
To nie są tłuszcze trans, że każda ich ilość jest w diecie niepożądana.
@AdelbertVonBimberstein jak uważasz, nie ma co się spierać. Dla mnie każdy cukier jest niedobry i ograniczanie cukru w diecie jest zawsze zdrowe. Masz prawo się nie zgadzać i spoko, że żyjesz aktywnie i ogólnie masz jakieś ogarnięcie w kwestii diety. U mnie na stole takiego sosu nie będzie, a jak będzie to może jedna butelka na rok i koniec
@Budo no i bardzo dobrze. Ważne są świadome indywidualne wybory żywieniowe.
Z Twarogiem!
Uuu wegle i konserwanty
@bartek555 w sumie jakbym jadł z dżemem to również
@AdelbertVonBimberstein też lubię słodki sos chilli, ale taki prawdziwy a nie Heinz lol
@Greyman taki prawdziwy to znaczy jaki? Jadłem chyba wszystkie dostępne w polskich sklepach i ten ma dobry smak, nie jest wodnisty i rozsądne kcal.
@AdelbertVonBimberstein osobićsie wybieram TaoTao, ewentualnie Vifon. Raz mi się chciało zrobić domowy, ale ciężko dobrać proporcje. Przy czym przyznaję, że nie liczę kcal.
Edit: no dobra, wygooglałem skład Heinza i cofam zarzut. Nic podejrzanego tam nie ma.
@Greyman zarówno taotao jak i vifon są spoko ale są bardziej wodniste chociaż też mocniej chili. Ten Heinz jest bardziej sweet.
Poza sezonem letnim gdy Heinz jest praktycznie niedostępny a moje zapasy się skończą opieram się właśnie na nich.
Zaloguj się aby komentować