Komentarze (25)

Sytuacja opanowana. Ładnie opadł.

b77402f7-fe08-4018-84b9-02faea30b423

@scorcc i tak wysoki.

Pytanie taktyczne: z rodzynkami czy do sagi?

@macgajster czysty rasowo jak Europa marzeń 😆

@scorcc sernik nie musi być jak europa :<

@macgajster wiem, wiem. Z rodzynkami też lubię, ale sam nie dodaję. Nie szanuję tylko jak ktoś wrzuca skórki cytrusów...

@scorcc nie no, skórka pomarańczowa robi robotę :3

@scorcc klasyk, zawsze opadają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Mr.Mars @Alawar taki miał być. No może dzisiaj był rekordowo wysoki, ale w miarę w normie 🙂 później taki elegancki, wysoki jest. No i pyszny, wiadomo.

@scorcc Dobrze jest. Będzie więcej sernika.

@scorcc przystojny kawaler

@scorcc Co ty podkładasz pod tą foremką?

@Alawar papier do pieczenia. Blacha już nie młoda także muszę się wspierać papierem.

@Alawar papier jest na spodzie tortownicy i później opaskę zakładam. Nie chciało mi się ładnie przycinać, nie wiedziałem że będę wrzucał na Hejto 🙂

@sierzant_armii_12_malp otóż nie 🙂 nie jestem hejterem rodzynek w serniku, ale sam nie dorzucam. Uwielbiam czysty sernik. Bez spodu, bez polewy i bez dodatków.

@scorcc Ale jakby były rodzynki, to by było dużo śmiesznych komentarzy…

@scorcc w tam... Polecisz tegesem i będzie cacy

@scorcc o kurde ja poprosze kawałek

@scorcc daj przepis proszę 😊

@michal1326 6 jajek, białka osobno do gara, żółtka ucierasz lub blendujesz z kostką roztopionego przestudzonego masła i 150 g cukru, 1 kg sera mielisz (ja w robocie ciacham) na w miarę gładką masę. Ser miksujesz z tą breją z żółtek i 2 płaskimi łyżkami mąki, skrobii ziemniaczanej, pół łyżeczki proszku do pieczenia i kilka kropel olejku waniliowego, ew. cukru wanilinowego (z 10 gram - przy tej opcji zmniejszasz ilość cukru o te 10 gram). Łatwiejsza opcja to zamiast skrobii i aromatu wsypujesz saszetkę budyniu waniliowego. Na koniec unikasz białka + 100 gram cukru na sztywną pianę i mieszasz z serową breją (ręcznie szpatułką). Piekarnik najlepiej góra dół na 190 stopni, po 20 minutach zmniejszasz na 150 stopni, po 30 minutach zmniejszasz na 120 i po pół godziny wyłączasz. Po 10 minutach stopniowo uchylasz piekarnik. Później pozwól sernikowi zastygnąć już poza piekarnikiem.

spuch ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽


ale fajny taki, puszysty (´・ᴗ・ ` )

Zaloguj się aby komentować