Komentarze (25)
Sytuacja opanowana. Ładnie opadł.

@scorcc i tak wysoki.
Pytanie taktyczne: z rodzynkami czy do sagi?
@macgajster czysty rasowo jak Europa marzeń 😆
@scorcc sernik nie musi być jak europa :<
@macgajster wiem, wiem. Z rodzynkami też lubię, ale sam nie dodaję. Nie szanuję tylko jak ktoś wrzuca skórki cytrusów...
@scorcc nie no, skórka pomarańczowa robi robotę :3
Trochę
na tego dajcie 900
@scorcc Zapomniałeś o rodzynkach.
@sierzant_armii_12_malp otóż nie 🙂 nie jestem hejterem rodzynek w serniku, ale sam nie dorzucam. Uwielbiam czysty sernik. Bez spodu, bez polewy i bez dodatków.
@scorcc Ale jakby były rodzynki, to by było dużo śmiesznych komentarzy…
@scorcc daj przepis proszę 😊
@michal1326 6 jajek, białka osobno do gara, żółtka ucierasz lub blendujesz z kostką roztopionego przestudzonego masła i 150 g cukru, 1 kg sera mielisz (ja w robocie ciacham) na w miarę gładką masę. Ser miksujesz z tą breją z żółtek i 2 płaskimi łyżkami mąki, skrobii ziemniaczanej, pół łyżeczki proszku do pieczenia i kilka kropel olejku waniliowego, ew. cukru wanilinowego (z 10 gram - przy tej opcji zmniejszasz ilość cukru o te 10 gram). Łatwiejsza opcja to zamiast skrobii i aromatu wsypujesz saszetkę budyniu waniliowego. Na koniec unikasz białka + 100 gram cukru na sztywną pianę i mieszasz z serową breją (ręcznie szpatułką). Piekarnik najlepiej góra dół na 190 stopni, po 20 minutach zmniejszasz na 150 stopni, po 30 minutach zmniejszasz na 120 i po pół godziny wyłączasz. Po 10 minutach stopniowo uchylasz piekarnik. Później pozwól sernikowi zastygnąć już poza piekarnikiem.
spuch ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
ale fajny taki, puszysty (´・ᴗ・ ` )
Zaloguj się aby komentować