Pizza z patelni, całkiem fajna, dobrze wypieczona od spodu. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że lepsza niż z mojego piekarnika, który nie dopieka tak fajnie ciasta.
#jedzenie #gotujzhejto #pizza


Pizza z patelni, całkiem fajna, dobrze wypieczona od spodu. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że lepsza niż z mojego piekarnika, który nie dopieka tak fajnie ciasta.
#jedzenie #gotujzhejto #pizza


pewnie już nie ma szans żebyś została moją żoną?
@Hoszin jakieś 20 lat za późno
@SilverMonkey 20 lat? qrde, a może nie chcesz wymienić na gorszy model?
Gotowiec mrożony?
Czy sam robileś/aś /ś/oś/osobo pizzę robiąca?
@Odwrocuawiacz robiona od podstaw, najpierw ciasto piecze się 5 min na malym ogniu, przerzuca kładzie dodatki jak zwykle i piecze kolejne 10 min. Na średnim. Wszystko pod przykrywką oczywiście. No i musi być patelnia żeliwna lub stalowa.
@SilverMonkey na patelni można fajnie odgrzać pizzę (pod pokrywką)
@kubex_to_ja najszybciej się odgrzewa w airfrajerze 🙂
@kubex_to_ja też tak robię, jest wtedy chrupiąca
@PlatynowyBazant20 nie chodzi o szybkość. Na patelni dodatki z wczoraj nie schną, a ciasto, które zrobiło się miękkie robi się bardziej chrupiące niż z pieca. Jeszcze najlepiej jak się na krawędziach ser przypiecze...
@mordaJakZiemniaczek teraz mam piec do pizzy i odgrzewam w nim pizzę, na patelni nie próbowałem jeszcze
@PlatynowyBazant20 ja mam gaz, więc na 1-2 kawałki to też taniej fest wychodzi
@SilverMonkey a to sie robi jak normalną pitce czy jakoś inaczej?
@Hilalum sposób patelniowy podpatrzony tutaj, sam przepis na ciasto i dodatki bez znaczenia, zrobiłam po swojemu https://aniagotuje.pl/przepis/pizza-z-patelni
@SilverMonkey wygląda obłędnie
po sosie widze, ze byles z niej bardzo zadowolony
@SilverMonkey Wow. Sztos! Jaki model patelni i jaki rodzaj kuchenki?
@Gracz_Komputerowy kuchenka gazowa, patelnia brizoll optima
@SilverMonkey tak podejrzewałem że mogło tu żeliwo zadziałać. Na teflonie pewnie byłoby jedno wielkie przypalone na środku g.... 😉 A tutaj się ciepło kumulowało równomiernie na dużej powierzchni, a jednocześnie porowatość żeliwa umożliwiałala odprowadzenie wilgoci. Tak czy owak efekty świetne 🤠
@SilverMonkey
Apetyczna!
Też miałem problem z ciastem w piekarniku, ale kamień zmienił wszystko :P
@Jarem to poczekaj aż na stali spróbujesz
Spodziewałem się tego mema w komentarzach

Zaloguj się aby komentować