Pizza z patelni, całkiem fajna, dobrze wypieczona od spodu. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że lepsza niż z mojego piekarnika, który nie dopieka tak fajnie ciasta.

#jedzenie #gotujzhejto #pizza

bca4345e-9570-4098-9e80-215b476b990f
ab4adbb1-179f-4a5e-ad64-ecdb00a33965

Komentarze (21)

Hoszin

pewnie już nie ma szans żebyś została moją żoną?

SilverMonkey

@Hoszin jakieś 20 lat za późno

Hoszin

@SilverMonkey 20 lat? qrde, a może nie chcesz wymienić na gorszy model? żartuję. smacznego.

Odwrocuawiacz

Gotowiec mrożony?

Czy sam robileś/aś /ś/oś/osobo pizzę robiąca?

SilverMonkey

@Odwrocuawiacz robiona od podstaw, najpierw ciasto piecze się 5 min na malym ogniu, przerzuca kładzie dodatki jak zwykle i piecze kolejne 10 min. Na średnim. Wszystko pod przykrywką oczywiście. No i musi być patelnia żeliwna lub stalowa.

kubex_to_ja

@SilverMonkey na patelni można fajnie odgrzać pizzę (pod pokrywką)

PlatynowyBazant20

@kubex_to_ja najszybciej się odgrzewa w airfrajerze 🙂

Yes_Man

@kubex_to_ja też tak robię, jest wtedy chrupiąca

mordaJakZiemniaczek

@PlatynowyBazant20 nie chodzi o szybkość. Na patelni dodatki z wczoraj nie schną, a ciasto, które zrobiło się miękkie robi się bardziej chrupiące niż z pieca. Jeszcze najlepiej jak się na krawędziach ser przypiecze...

PlatynowyBazant20

@mordaJakZiemniaczek teraz mam piec do pizzy i odgrzewam w nim pizzę, na patelni nie próbowałem jeszcze

mordaJakZiemniaczek

@PlatynowyBazant20 ja mam gaz, więc na 1-2 kawałki to też taniej fest wychodzi

Hilalum

@SilverMonkey a to sie robi jak normalną pitce czy jakoś inaczej?

Yes_Man

@SilverMonkey wygląda obłędnie

bartek555

po sosie widze, ze byles z niej bardzo zadowolony

Gracz_Komputerowy

@SilverMonkey Wow. Sztos! Jaki model patelni i jaki rodzaj kuchenki?

SilverMonkey

@Gracz_Komputerowy kuchenka gazowa, patelnia brizoll optima

Gracz_Komputerowy

@SilverMonkey tak podejrzewałem że mogło tu żeliwo zadziałać. Na teflonie pewnie byłoby jedno wielkie przypalone na środku g.... 😉 A tutaj się ciepło kumulowało równomiernie na dużej powierzchni, a jednocześnie porowatość żeliwa umożliwiałala odprowadzenie wilgoci. Tak czy owak efekty świetne 🤠

Jarem

@SilverMonkey

Apetyczna!

Też miałem problem z ciastem w piekarniku, ale kamień zmienił wszystko :P

mordaJakZiemniaczek

@Jarem to poczekaj aż na stali spróbujesz

cododiaska

Spodziewałem się tego mema w komentarzach

be98300b-17b9-46b5-8a45-bd923f9f3ef8

Zaloguj się aby komentować