Pierwsze samodzielnie zrolowane sushi🪵🛢️💈
#gotujzhejto #sushi #jedzenie #gotowanie #zrobiłamsushibomisiękluskiznudziły
d1dc8edc-0746-4822-b598-46952f0caaa4
a28ab8f2-4c25-47f1-8ddc-9bbd1630a2cf
mBank

Panie jak na pierwsza rolke to sztosik to wyglada, smacznego !


Ps. Ryż troche przeciągnięty 😃

Jim_Morrison

@mBank Poznać po zdjęciu, że ryż się za długo gotował, no, no, jestem pod wrażeniem.

DobraKluska

Tzn żeby krócej do gotować?

mBank

@DobraKluska

Tak, ryż musi być jakby to powiedzieć w pół aldente, zalewając go zalewa i mieszając ryż te zalewę wypije pozostając nadal w strukturze dość zbity, kiedy go przeciągniesz chłonie wszystko i bedzie parkowały, tyle co widzę a dość mało widzę ale uwazam ze był przeciągnięty o jakieś 3-4minuty, choc mogę sie mylić


@Jim_Morrison

Ehhhh, popracował byś troche z debilami którzy w dzien wolny wysyłali Ci zdjęcia czy coś co zrobili nadaje sie to byś zrozumiał 😂

Mr.Mars

@DobraKluska Masz talent w robieniu sushi.


Rób je częściej.

mBank

Będąc calkowicie poważnym jak na pierwsza rolke brałbym go na suszaka w ciemno 😃

Opornik

@DobraKluska Gratulacje. Pamiętam gdy sam po raz pierwszy nauczyłem się zwijać, żarliśmy sushi jak popieprzeni przez kilka lat, aż nam obrzydły.

radidadi

@DobraKluska jak długo je trzymasz później w mikrofalówce?

Mielonkazdzika

@radidadi wystarczy 10 sekund moc 500w

UncleFester

@radidadi lepiej blanszować we wrzątku przez 30 sekund

Lubiepatrzec

@DobraKluska Robiłem jakiś czas temu kombinowane, keto "sushi" gdzie ryż zastąpiłem omletem i nie był to szczyt ale tez byłem z siebie dumny i nawet to smaczne było. Kilka chwil i fajna przekąska gotowa.

dez_

Rewelka, co do ryżu to po płukaniu zostaw na 15-20min w wodzie i dopiero po tym gotuj. Bawiłem się też kilka razy, to wbrew pozorom prościzna, wystarczy poznać podstawy.

wonsz

@EmPfLiX od kilku lat nie udało mi się przebić opony Continental, a małpek jebnietych o DDR jest sporo.


Co do plywania to zbyt gęsty ośrodek żeby braki w technice nadrabiać siłowo ale też chyba najmniej da się w triathlonie na nim stracić? No ale gdybyś szukał techniki to ja się posiłkuję jutjubkami i te konkretne polecam: Skills'n'talents, effortless swimming, fares ksebati


Edit: o kurwa, jak ja niby odpowiedziałem w innym wątku?

EmPfLiX

Odpowiedział do mojego wpisu w twoim @wombatDaiquiri xd

wombatDaiquiri

@EmPfLiX Ty też dobry wariat jesteś bo to nie jest mój wpis xD

wonsz

@wombatDaiquiri odpowiadalem koledze @EmPfLiX w innym wątku, coś musiałem popierdolić.


A w temacie @DobraKluska - pierwsza ładna rolka cieszy strasznie, a później jest tylko lepiej. Do tego samemu jak robisz to jest pole do popisu jak np. polskie suszi z majonezem, kabanosem i ogórkami kiszonymi/małosolnymi XD

wombatDaiquiri

@wonsz 


polskie suszi z majonezem, kabanosem i ogórkami kiszonymi/małosolnymi


I Ty to w ryż i nori zawijasz jeszcze?

wonsz

@wombatDaiquiri spróbowałem raz, było nawet całkiem całkiem, raczej nie powtórzę ale chodzi o to że samemu to możesz cuda robić, oni tego nawet nie sprawdzają xd

wombatDaiquiri

@wonsz 


oni tego nawet nie sprawdzają


Tak długo zastanawiałeś się czy możesz, że nie przystanąłeś aby pomyśleć czy powinieneś. Bardzo fajny styl życia


@EmPfLiX dobre mi się dwa ananasy trafiły w losowym zakątku internetu

DobraKluska

To zbyt kreatywny level jak na razie. Ale może kiedyś... .😂

wombatDaiquiri

@DobraKluska dobrze jest

LordNargogh

Jak udalo Ci się tak równo pokroic? Ja mam straszny problem z klejeniem się ryzu do noza, nawet jak używam czystego.

UncleFester

@LordNargogh używaj mokrego

DobraKluska

@LordNargogh ja mam taki nóż z dziurkami

a3e522a1-5c2b-43e4-8b3d-398f51d8b883
mBank

Noz moczysz przed krojeniem, kroisz w sposób pewny i zdecydowany zazwyczaj do siebie i lekko do przodu ruchem ręka, musi być ostry żeby wyczuć jak to idzie.

mBank

Ps. Fajny nakiri, miałem podobny 🤗

Zaloguj się aby komentować