(Ostrzeżenie dla Włochów)
W Polsce dodawanie ketchupu do pizzy jest tak popularne, że firmy produkują nawet specjalne rodzaje ketchupu do tego celu.
Dlaczego Włochów miałoby triggerować, że kupujecie zwykły ketchup z dodanymi przyprawami, jak oregano czy bazylia, które już dobra pizza powinna posiadać?
Ketchup na pizzy był popularny w latach 90., kiedy głównie dostępne były te mrożonki bez smaku i świeżych składników. Jego główną rolą było dodanie smaku do tego ciasta obojętności i smutku. Nie wiem, czemu to zostało. Może to efekt tej prze stymulacji potężną ilością soli czy nostalgia za tym klasycznym octowym oparem z podgrzanego na ciepłym cieście ketchupu. Mmm.
Przystawki do pizzy są popularne na całym świecie, ale podaje się je osobno. Jeśli dajesz ketchup na pizzę, to jesteś Szatanem. Ten wyżej wspomniany ocet, podgrzany, po prostu niszczy smak, który już w tej pizzy był.
#wysrywzx #heheszki



