Komentarze (27)

Ragnarokk

@bartek555 Ciekawe skąd ma na to pieniążki

Ragnarokk

@bartek555 A, kurna, jakoś popierdoliło mi się jaka to jest objętość, to rzeczywiście dobra cena

henryk8

Jest jakaś gwarancja na to, że to oryginał, a nie przepracowany olej z Passata b5? Słyszałem, że oliwa jest popularna wśród falszerzy.

bartek555

@henryk8 dostajesz certyfikat i palec glownego zbieracza razem z obraczka slubna

Opornik

a do jakiego pieczywka? wiem że w niektórych krajach je się chleb z oliwą ale nigdy nie próbowałem. myślę że może jakieś chrupiące bułeczki...

Parigot

@Opornik takie wysuszone na słońcu jak w grecji albo świeża bagieta jak zabojadow tea daje rade

Piechur

@Opornik @Parigot Do oliwy mega pasuje lawasz gruziński, lubię sobie od czasu do czasu zjeść

ce715b9f-0601-41ac-b842-d166e477dcda
Parigot

@Piechur dzisiaj kupiłem chleb gruziński, podobno extra się nadaje na takie coś

bartek555

@Opornik pszenne, swieze, jakiekolwiek,

oby chrupiace. Chyba ze ci inne smakuje ;)

JanPapiez2

Od kiedy się przekonałem to nawet jajecznicę smażę na oliwie, ale co prawda 40zl to maks jaki jestem w stanie na nią wydać xD

AdelbertVonBimberstein

@JanPapiez2 w sumie te marketowe wychodzą 60 zł za litr. Tutaj masz 52 zł za litr.

JanPapiez2

@AdelbertVonBimberstein jestem troche Żydem i mam korzenie z poznania. Genetycznie niemożliwe jest żebym wydal taka kasę jednorazowo na jedną oliwę

Opornik

@JanPapiez2 pomyśl tak ta Oliwa starczy ci na długo, a jaka będzie cena oliwy za pół roku? Oy vey!

JanPapiez2

@Opornik to mówisz że to na dobry początek zabawy z inwestowaniem? Zawołam eksperta @bartek555

AdelbertVonBimberstein

@bartek555 biorę na twoją odpowiedzialność

WujekAlien

@bartek555 Dogadaj się ze sprzedawcą na zniżkę z kodem: hejto To mu napędzisz sprzedaż

AdelbertVonBimberstein

@WujekAlien ale to Bartek sprzedaje.

Byk

Od oliwy to jest tu człowiek @Cybulion My Man, jak oceniasz?

Skończyla mi się ta oliwa od Ciebie i muszę coś kupić, co chociaż będzie tamtą przypominało.

Cybulion

@Byk mam jeszcze zapas moge ci podeslac po 17 marca

Byk

@Cybulion dzięki, pomyślimy.

A tą Bartka znasz?

Cybulion

@Byk jest okej, ja osobiscie wole sycylie i chorwacje :P

rith

@bartek555 dzięki za tipa, sprawdzę

Tangas

Oliwa im świeższa tym lepsza. Ale jeśli lubisz ją jeść z pieczywem to polecam bardziej wytrawne, czyli takie o niskiej kwasowości. Najlepiej około 0.2%. Ta ma ponad 0.3%.

bartek555

@Tangas ja glownie sobie ryz tym polewam i psikam szprejatorem na mieso zeby sie przyprawa kleila ;) a no i tez szprejuje patelnie na jajowke

Zaloguj się aby komentować