Kierwa, ale se będę dziś żłopał podpiwek
#chwalesie #podpiwek #gotujzhejto


Kierwa, ale se będę dziś żłopał podpiwek
#chwalesie #podpiwek #gotujzhejto


i nikogo z Hejto nie zaprosisz?
@SuperSzturmowiec a czy ja bronie przyjść? U mnie drzwi dla tomków zawsze otwarte :3
@Maciek fermentowałeś w szkle? lubisz życie na krawędzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zielczan
Dlaczego szkło złe?
@Zielczan całe życie tak robię
@Zielczan babcia miała bańkę na mleko z kranikiem na dole
@Jarem bo jak źle dobierzesz ilość cukru do refermentacji to masz granat z ostrymi odłamkami
@Zielczan eee taki podpiwek to chwila i pity, serio by musial to niewidomy z parkinsonem dozowac ten cokier zeby granat wyszedl
@Zielczan
Aa, bo to szczelnie zamknięte. Juz rozumiem
@Zielczan nie no, panie złoty, toć to fermentuje 3 dni i fajrant, a przepis mam taki że mój dziadek z niego robił i podpiwek i kwas chlebowy
@ErwinoRommelo miarkuj się, mówisz o moim starym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jakaś żybura ze ścieku
@lagun dokładnie tak panie kolego kochany
Czytałem dzisiaj artykuł o przydomowych biologicznych oczyszczalniach ścieków i były tam łudząco podobne zdjęcia. Chyba musisz dodać więcej aktywatora
@Maciek daj pan przepis (ʘ‿ʘ)
@pszemek
100g kawy zbożowej fusiastej (nie z saszetek)
10 litrów wody
Zagotuje wodę, wrzuć kawę i gotuj 10 minut. Po tym czasie wystudz do 40 stopni. Odcedz zagotowana kawę przez sitko i fusy do śmieci a astępnie do kawy dosyp 400g cukru i 5g drożdży i wymieszaj. Przelej do szczelnie zamkniętych butelek i przez pierwszy dzień trzymaj w ciepłym, a potem na 2-3 dni w chłodnym miejscu.
Następnie włóż do lodówki i po schłodzeniu pij do oporu.
Tylko ostroznie przy otwieraniu, bo strzeli lepiej niż ruski szampan
Zaloguj się aby komentować