Komentarze (20)
@A_a Może twaróg wysokobiałkowy ma mniej białka od naturalnego ale za to jest droższy xD
@A_a z twarogiem to jest jeszcze taki myk, że wiadomo oprócz marketingowego bulshitu odnośnie nazwy- to chudy generalnie smakuje jak styropian.
Być może ten marki Auchan ma znośniejszą konsystencję (bo przy tej samej masie to wypełnia go woda jeśli białka mniej), ale generalnie nie ma się co męczyć.
Serek wiejski high protein z Lidla jest ok smakowo (chociaż trafiają się różne partie, bardziej rozwodnione i bardziej śmietanowe), a jak ktoś idzie w twarogi to brać półtłusty bo to dobre tłuszcze są.
No i liczyć kalorie to nie trzeba się na chudym twarogu męczyć.
@AdelbertVonBimberstein chudy twaróg to jest dla siusiaczków. Tylko półtłusty ew. tłusty.
A jak kogos nie interesuje białko to najekonomiczniej kupować 1kg pilosa do sernika
@cebulaZrosolu jak kogoś interesuje białko to najekonomiczniej kupować odżywkę białkową pure whey.
Jakby co to polecam greatone. Mam b bezsmakową i to trzeba naprawdę być hardkorem ale jak mieszam pół na pół z ciasteczko-czekolada to jest mega.
@AdelbertVonBimberstein ten bezsmakowy natural za to się spoko sprawdza jako do potraw, ale normalnie też preferuję pure whey.
@AdelbertVonBimberstein bo to się nie je samego - zwykle żółtko wbite już robi smak
@AureliaNova chodzi ci o twaróg? To jaki sens jest kupować chudy i dodawać tłuszcze z jajka skoro można kupić półtłusty albo tłusty i mieć to samo bez pierdolenia się i komponowania co z resztą jajka zrobić?
@AdelbertVonBimberstein ja jem chudy zmieszany ze skyrem do picia.
@AdelbertVonBimberstein z chudym jest też chyba taki problem, że ma za mało tłuszczu. Ale nie pamiętam na co to wpływa, może na przyswajalność innych składników. Ja jem tylko ze śmietaną to nadrabiam ale gdzieś czytałem że półtłusty jest lepszy.
@AdelbertVonBimberstein tluszcz jest jednym z najważniejszych składników żarcia odpowiadających za teksturę
@AdelbertVonBimberstein https://www.theproteinworks.com/diet-meal-replacement-extreme sprobuj tego jak będzieszmial okazje. W linku jest akurat meal replacement a nie czyste białko, ale oba są zajebiste. No i wybór smaków jest przeogromny i naprawdę smakuje dobrze
@HolQ dzięki za propozycje ale radzę sobie że zbilansowaną dietą. 180-200 g białka wpada codziennie.
Chociaż po wczorajszym mega wysiłku koktajl z 60g białka i 10g kreatyny naruszył delikatną równowagę jelitowo- żołądkową i pierdziałem jak pociongu, oraz trochę brzuch mnie bolał. xD za dużo na noc i na raz. Organizm błagał o węgle.
Auchan w ogóle w ciula leci z tymi high protein. Identyczna ściema z serkami, mają 10g/100g czyli mniej niż zwykły skyr.
@saradonin_redux bo to wabik na jeleni co chuja robią a udają, że są fit. Jak ktoś faktycznie dba o siebie i pracuje nad sylwetką to pierwsze co robi to czyta skład i etykietę. xD
@saradonin_redux a z czym auchan nie leci w ciula. Ceny normalnych produktów z kosmosu, a te ich marki są fatalnej jakości.
@saradonin_redux "High protein" to nie wszystko. Nic z tego "high protein" nie wynika, jeśli masz 20g białka na 100g ale do tego 15g cukru na 100g.
Od sera się kiszka poniewiera!
Nie widać dokładnie na zdjęciu ale ten z Auchan ma 23g ale na 125g produktu czyli 18g/100g.
Może przynajmniej jest niedobry?
Zaloguj się aby komentować
