#gotujzhejto #jedzenie #gotowanie

Który tam ostatnio z ragu wyskoczył, bo nie mogę znaleźć??

Otóż ja też jeszcze nigdy nie robiłem i dziś jest pierwszy raz. Nieortodoksyjne, bo użyłem udek z kurczaka, oraz baraniny (lubię te miesa), ale jest tak w pytkę, że szok.

Pierwsze zdjęcie po redukcji winka, drugie już po dodaniu mleka. Razem 3,5 godzinki duszenia. Jeszcze pół godziny więc wstawiam makaron (fusilli - bo lubię).

EDIT: zapomniałem dodać, że mięso nie mielone, a drobno siekane. Trochę się namęczyłem, bo nie mam maszynki, a chciałem z takiego akurat materiału.

d56ed4de-757e-4ac5-b0d7-4da229be152a
51837482-6caa-4562-a79a-542b95ea87e9

Komentarze (13)

Zapster

Ragu z kurczaka, to nie ragu tylko potrawka

Fly_agaric

@Zapster A z kuraka i baraniny?

Felonious_Gru

@Fly_agaric jakiego znowu mleka xD

Fly_agaric

@Felonious_Gru @LondoMollari 4 pierwsze przepisy jakie mi wyświetliło, wszystkie podają mleko.

Ale, pójdźmy dalej:

Yes, original Ragù alla Bolognese recipes contain milk, as the 1982 official recipe registered by the Accademia Italiana della Cucina includes whole milk to help tenderize the meat and balance the acidity of the tomatoes, though it has become an optional ingredient in later updates and regional variations.

Ale powiem tak: przed dodaniem go już było zaj€biste, a ja mam zgagi po mleku, więc to chyba był ostatni raz jak dodałem.

LondoMollari

udek z kurczaka (...) po dodaniu mleka

@Fly_agaric

f900a16a-71bc-4dcb-82ab-3a93b1ebb304
skorpion

@Fly_agaric przepięgny gulasz, jeszcze tylko makaronu dodać i będzie do środy na spaghetti

AdelbertVonBimberstein

@skorpion przecież nie jakiegoś glutenu tylko twarogu!

skorpion

@AdelbertVonBimberstein można, będzie się trawić mieszanka przez tydzień, jak u jakichś węży

bishop

Siekane mięso to jest myśl, wygląda dobrze

Zaloguj się aby komentować