Czas zacząć wędzenie , obecnie przy otwartej wędzarni w celu obsuszenia. Za ok godzinkę pozamykam , 3/4 h na zimnym dymie i podpiekanie na sam koniec Skończyło się na 4 dniach peklowania (temperatura na zewnątrz zbyt wysoka ) Drewno okorowana śliwa i wiśnia .
#wedzenie #wedlinydomowe #gotujzhejto
baa1b259-24d0-49bc-8709-33bc005b5943
paulusll

@Zielonypomidor Tak 3 ule na własny użytek

Mr.Mars

@paulusll Ile kg będziesz miał tej kiełbaski?

paulusll

@Mr.Mars mięsa było ok 12kg , ok 10 powinno zostać po wędzeniu.

lipa13

@paulusll Ależ bym taką kiełbasę z wędzarni opitolił W jakim celu korujesz drewno przed wędzeniem?

paulusll

@lipa13 Ostatnio trochę przewędziłem wyroby , nasłuchałem się od żony (płeć męska była zachwycona)poczytałem trochę i kora może powodować taki posmak . To próbuję, zawsze coś nowego innego

kkEE

@lipa13 kora zakwasza.

paulusll

Koloru nabierają powoli , cały czas ok 40 stopni

038442f4-aee4-4240-9823-a63371b7d27f
Thomash80

Ale bym wpadł z zimną flaszeczką na degustację

paulusll

@Thomash80 Nie ma, to na święta !

ruhypnol

Muszę zrobić kompostownik, dzięki za przypominajkę!

Zaloguj się aby komentować