Cannoli pizzaiola - proste

Cannoli pizzaiola - proste

YouTube
Trafiłem na gościa zupełnie przypadkiem. Jako, że bardziej ciągnie mnie do kuchni mięsnej, polsko - azjatyckiej i tak dalej, byłem zdziwiony prostotą wykonania jego przepisów. Jest to zaiste kuchnia włoska, ale jest i mięsna i bez mięsna. O dziwo, ziomek smaży różne swoje potrawy na oliwie. Ja też sprobowałem i mogę śmiało przyznać, że ten typ kuchni jest wyrozumialszy dla mojego żołądka.
Filmik, to shorts z youtuba, ale prostota wykonania takiej przekąski (oraz wielu innych), jest dla mnie zaskakująca.
Owszem, w innych przypadkach gość wykorzystuje maszyny, które nie każdy posiada, ale od czego jest google, żeby znaleźć alternatywę.
Mam nadzieję, że komuś się spodoba.
#jedzenie #wloskaakademiakulinarna

Komentarze (2)

Serek_Niehomogenizowany

Fajne, choć ja bym jednak zrobił ciasto drożdżowe do tego. 10 minut roboty a pozbywamy się śmiecia w postaci chleba tostowego.

razALgul

Też spoko, w tych jego shortsach, jest mnóstwo pomysłów 🙂

Zaloguj się aby komentować