Komentarze (15)

bojowonastawionaowca

@Trypsyna ja to Cię nie lubię

Trypsyna

@bojowonastawionaowca Upsi

Fen

Wygląda obłędnie. Dobrze że mam w lodówce swoje ciasto, to łatwo mi się na twoje patrzy. Widać @bojowonastawionaowca nie miał tyle szczęścia \ organizacji życia, żeby ciacho czekało xD

Fen

@bojowonastawionaowcawca to nie masz 3 porcji? Po śniadaniu, po obiedzie i na głód wieczorny!

Lubiepatrzec

Zakalec najlepszy 💛

Trypsyna

@Lubiepatrzec Coś w tym jest, fajnie zapycha

lagun

No tak, jak się tyle żarcia wpierdziela, to później trzeba to wybiegać

Trypsyna

@lagun to mój sekret, biegam by jeść

pacjent44

@Trypsyna moja babcia, cięła węgierki na połówki, lekko obsmażała na patelni i oprószała mąką ziemniaczaną. Dopiero po takim zabiegu wrzucała do ciasta. Nigdy nie dodawała mrożonych.

Uczciwie przyznaję, że kilka razy jadłem ciasto z zakalcem, gdzie to zakalce był najfajniejszy, ale nie taki glut mokry, a raczej kruchy i nie wyrośnięty spód.

Trypsyna

@pacjent44 ciekawy pomysł z obsmażeniem. Ja wrzuciłam świeże, w końcu sezon na nie teraz jest :)

pacjent44

@Trypsyna kiedyś jej pytałem. Śliwki puszczają wodę i ciasto robi się za rzadkie. Taki sposób by się pozbyć jej nadmiaru. Smażyła na maśle. Podjadałem. xD

Zaloguj się aby komentować