

KlonTwojejStarej
- 17wpisy
- 24komentarzy
@KlonTwojejStarej michau, to ty?
@KlonTwojejStarej ej michau, ale wez to nie wykop okej?
@klontwojejstarej biauek ić stont
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Na rozkaz wielmożnego lorda Hagena ogłasza się co następuje.
W związku z zaistniałą sytuacją dla własnego bezpieczeństwa, obywatele powinni unikać lasów i bezdroży dookoła miasta co więcej zabrania się kontaktów ze zbuntowanymi wieśniakami.
Od chwili obecnej lord Andre przejmuje wyłączne dowództwo nad naszą strażą.
Wszyscy mieszkańcy którzy posiadają jakiekolwiek przeszkolenie w zakresie walki niech wstępują w szeregi straży .
Wszelkie środki bezpieczeństwa dotyczące górnego miasta zostaną jeszcze bardziej zaostrzone.
Strażnicy strzegący bram nie będą przepuszczać nikogo kto nie posiada zezwolenia na wejście od miasta.
We wszystkich miastach i regionach królestwa zostaje wprowadzony stan wojenny.
Sędziowie cywilni zostają pozbawieni swych praw a ich obowiązki przejmuj królewscy paladyni.
Każdy kto popełnił przestępstwo lub sprzeciwi się królewskiej straży podlega surowej krze.
Egzekucją tego prawa zajmie się wielmożny lord Andre.
Każdy mieszkaniec Khorinis, który popełnił jakiekolwiek wykroczenie ma obowiązek zgłosić się do lorda Andre.
W związku z atakiem zagrażającym naszemu miastu ma obowiązek przygotować się do walki tak jak pozwala mu jego stan majątkowy, dotyczy to zaopatrzenia się w zbroję i oręż, a także natychmiastowe rozpoczęcie treningu bojowego.
Zaloguj się aby komentować
STOP wątek prawdopodobnie atakuje Partię. Wszyscy komentujący zostaną deportowani
Zaloguj się aby komentować
ta kasia to cyckuw nie ma
cycki cyckami - byle nie bylo niespodzianki w majtkach
ja tu jestem przystojniaku
Zaloguj się aby komentować
Zrób mi loda kupi ci spodnie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Na farsz:
– 1 spora lub 2 mniejsze główki kapusty włoskiej
– pół szklanki ryżu (biały lub brązowy)
– pół szklanki suchej kaszy jaglanej
– pół szklanki zielonej soczewicy
– słoik suszonych pomidorów w oleju (słoik ok. 300 g)
– 0,5 kg pieczarek
– pęczek natki pietruszki
– łyżeczka oregano
– łyżeczka tymianku
– łyżeczka curry
– sól i pieprz do smaku
Na sos:
– 2 puszki krojonych pomidorów
– 2 łyżki octu balsamicznego
– łyżeczka wędzonej papryki
– sól i pieprz do smaku
– 2 łyżki dowolnego syropu (klonowy, z agawy, daktylowy)
WYKONANIE:
Farsz:
– z kapusty wydrążyć głąb i oddzielić delikatnie liście (jeśli swobodnie odchodzą. Ja wkładam główkę pod kran i strumień gorącej wody sam je oddziela). Następnie liście wkładam do osolonej wody i gotuję około 10-15 minut (liście obciążam mniejszą pokrywką by nie wypływały). Liście wyjmuję z wody i odstawiam do wystygnięcia. Następnie ścinam nożem grube nerwy
– kaszę przepłukać kilka razy wrzątkiem i ugotować w szklance wody pod przykryciem na średnim ogniu. Wystudzić
– soczewicę ugotować do miękkości i odcedzić z wody. Wystudzić
– ryż przepłukać kilka razy w zimnej wodzie i ugotować około 15-20 minut pod przykryciem (aż wchłonie całą wodę). Wystudzić
– grzyby pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wystudzić
– z pomidorów odlać olej
– soczewicę, grzyby i pomidory zmiksować lub zmielić w maszynce. Dodać kaszę, ryż i drobno posiekaną natkę, przyprawy i doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać
– z masy formować kotlety i zawijać je w liście kapusty
Sos:
– wszystkie składniki umieścić w garnku i podgrzewać na małym ogniu aż z sosu odparuje część wody. Doprawić solą do smaku
– gołąbki ułożyć w naczyniu i polać sosem. Piec 20 minut w 180 stopniach
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@KlonTwojejStarej ni chu chu
Zaloguj się aby komentować
-
to ty na mnie spojrzałeś
-
kto ci tak to spierdolił
- dobry jak chleb
Zaloguj się aby komentować
Wysłannik Istot galaktyki Światła
Przysyła mnie do Was Hermeous
Urantia jest teraz moim życiem i przeznaczeniem
Urantia jest teraz moim domem i moim światem
A mój świat to wieczna niekończąca się meandryczna Monaterka
To prawda
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować