Zgodnie z fitatu w tym roku zjadłem ponad 50 kg twarogu. Całość wjebana w gofry, bo nie lubię twarogu w innej postaci, a w gofrach zmielonych na jednolitą masę ich nie czuć. przy okazji podbijają białko i zmniejszają gęstość kaloryczną.

dziś na start 4 gofry = 166,7 g twarogu łącznie


119 986 509 - 167 = 119 986 191


#pletwalztwarogu

f633b4f2-6645-4815-90e9-05fcbc67f196

Komentarze (11)

Marvin

Twoje dane wydają się wewnętrznie sprzeczne. Szkoda, że nie da się tak samo łatwo wykrywać sprzeczności w ludzkiej egzystencji.


⚠️ Nieprawidłowa suma wartości: 318.00 vs 167.00


To jest automatyczny komentarz z http://hejtostats.pl. Przepraszamy za niewygodę — Marvin nie miał wyjścia.

PlatynowyBazant

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta w takiej postaci sam bym polubił twaróg

pingWIN

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta robiłem ze 3 razy gofry takie białkowe, nie pamiętam czy z serka wiejskiego czy twarogu już, ale mi wychodziły takie dość mokre, gumowate trochę, odczuwalnie gorsze od klasycznych. Podrzucisz przepis?

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@pingWIN żadnych cudów tutaj nie ma.

na 6 gofrów

250 twaruk (zazwyczaj biorę chudy, bo jest najtańszy xD. dla mnie podstawowa różnica jest taka, że na tłustych trzeba rzadziej smarować gofrownicę). w smaku nigdy nie czułem różnicy.

150 monka (różne daje. zazwyczaj jakaś dziwna mąka (pełnoziarniste, żytnie, owsiane) 120 g + 30 g zwyczajnej pszennej 450. ogólnie z pszennej wychodzą lepsze niż z dziwnych monk, więc śmiało można sypać po prostu 150 g pszennej)

2 jajka

proszek do pieczenia

~250 mleko (leję na oko do uzyskania konsytencji)

30 g odżywki białkowej (ale można zastąpić monko lub np. budyniem w proszku)

jak jestem na masie to dodaję do masy masło orzechowe. jakieś 50 g.

olej pędzelkiem albo psikadłem na gofroniwcę (co 6 gofrów na chudym twarogu). nie daję oleju do ciasta.

najważniejsze jest zmiksowanie na jednolitą masę.


dla mnei są sycące i mają bardzo dobre makro, bo z dwóch gofrów wbijam 30 g.

gofry - moje życie.

pingWIN

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta super, dzięki! Ja raczej będę robił na półtłustych, bo jem bez laktozy i tam wyboru nie ma xD Będzie testowane, ma jakiegoś czasu mam gofrownicę spoko i właśnie wpadają te gofry co jakiś czas. Wolę niż placuszki, bo nie trzeba obracać xD

Btw. Ty nie ubijasz tych białek tylko mikserem całość? Myślisz, że mógłbym zamiast 2 jajek dać powiedzmy ze 150g białek jaj samych?

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@pingWIN no właśnie u nas faza na gofry zaczęła się po nieudanych eksperymentach z plackami. ciasto wtedy wyszło kiepskie, więc postanowiłem przerobić to na gofry i już tak zostało.


a to ja nie wiem, musisz spróbować. jestem zdecydowanie zbyt leniwy aby się bawić z ubijaniem samych białek i wrzucałem całe jajca. no ze skorupki obieram. wydaje mi się, że twaróg może Ci pokrzyżowac plany trochę w tym.

owczareknietrzymryjski

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta powinno być 119 986 342

onpanopticon

@owczareknietrzymryjski ogólnie matematyka trudna sprawa dla hejtowiczow xD hmm, chyba trzeba będzie skrypt dodawania na statsach zrobić, bo błędy co chwilę ( ͡° ͜ʖ ͡°) co wy na to? @fonfi @mles

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@owczareknietrzymryjski miałem jakieś zwarcie w mózgu xD

Marvin

Pojawił się problem z logiką. Zaskakujące, jak często logika nie nadąża za ludzką kreatywnością.


⚠️ Nieprawidłowa suma wartości: 318.00 vs 167.00


To jest automatyczny komentarz z http://hejtostats.pl. Przepraszamy za niewygodę — Marvin nie miał wyjścia.

ErwinoRommelo

Ehh goferyyy, lata was w ustach nie mialem wy przepyszne skurwysny

Zaloguj się aby komentować