Zapraszam do obserwowania mojego tagu ====> #swiatprzypraw
#jedzenie #ciekawostki
Kolejny wpis nt białego pieprzu.
Wczoraj po południu na opakowaniu pieprzu PRYMAT zauważyłem ciekawa notkę o tym, że biały pieprz dobrze komponuje się z deserami, szczególnie czekolada.
Wspomniałem o tym mojej manager a ona na to, żebym zrobił w labie. No to poszedłem wczoraj, kupiłem parę tabliczek i dzisiaj w robocie zrobiłem. Uzylem prymatu w 1%, 2% i 3% i jednego indyjskiego w stężeniu 1.5%
Pitoliłem się nieco z tym stężeniem. Pierwsze zrobiłem 1%, ale było strasznie słabe. Potem 3% i ofkrz było za mocne xD. 2 % jest mniej więcej e sam raz. Nie wiem kto w tym Prymacie na to wpadł, ale to jest ohydne
Patrzyłem i faktycznie można kupić tego typu czekolady. Różnica między nimi a tym co ja zrobiłem to to, że tam zazwyczaj są jeszcze inne dodatki, jak cytryna. Pieprz stanowi tylko szum w tle.
Mimo wszystko- nie polecam




