Komentarze (16)

Trypsyna

A tak wyglądały przed włożeniem do piekarnika

d989d8c5-893b-4a2e-9fc2-318b5d43660f
Lvter

@Trypsyna : przepis proszę

vredo

@Trypsyna Heloł, jestę kawalerę (to z wielkim ptakiem było po pijaku i się nie liczy:P)

52e64898-24ed-4f90-904d-3b9ad4d2fae6
scorp

@Trypsyna Zjadłem pół

vredo

@BoguslawLecina On to wybiega

Shotsel

@Trypsyna pro tip - jak chcesz, zeby po upieczeniu byly dalej okragle to takie gorace nakrywasz szklanka i wykonujesz koliste ruchy. Odbijajac sie od scianek szklanki formuja sie na cieplo 😁

Barcol

@Shotsel łooooooo brzmi jak mega tip! Ale czy one nie są już kruche po pieczeniu?

Shotsel

@Barcol zaraz po wyjęciu z piekarnika jeszcze sa plastyczne i masz okienko, żeby je wy dopieścić

Barcol

@Shotsel ok, znalazłem w przepisie "Dopiero po ostudzeniu bardziej stwardnieją i zastygną." Spróbuję kółkować szklanką

Akman

[...] 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej

2/3 łyżeczki proszku do pieczenia

mała szczypta soli morskiej


Soda i proszek nie mają tego samego działania? Sądziłem, że służą do tego samego, mają za zadanie spulchniać oraz powodować rośnięcie wypieków.


Ta mała szczypta dzięki temu, że będzie akurat solą morską jest kluczowy dla smaku...


To nie zmienia faktu, że wyglądają dobrze i pewnie smakują, co jest tutaj przecież najważniejsze.

Yes_Man

@Trypsyna dej (づ•﹏•)づ

Zaloguj się aby komentować