Komentarze (30)

SUM

@UmytaPacha Po pomidorowemu.

splash545

@SUM szykuje się tego dobra

UncleFester

@SUM = chwastyodkuchni

pacjent44

@SUM jak dzikus! Długopisem na papierze?!

Rozpierpapierduchacz

@UmytaPacha kurde nie wiem, ale brzmi znajomo XD

moll

@SUM czytelniej niż u mnie xD

SUM

@moll Najważniejsze, że nową wagę kupiłem i będę mógł robić zdjęcia a nie pisać.

SUM

@moll Różne ma komentarze, ale ja tym peklosoli nie będę ważył. Nawet jak na 5 kg przekłamie 20g to dla mnie do pominięcia.

moll

@SUM do peklosoli mam łyżkowagę a wszystko inne na zwykłej elektronicznej, nie apteka xD

SUM

@moll To mam dwie wagi dilerskie, jedną większą ale z dokładnością do 0,0 i małą z 0,00. ale to jeszcze zakup z okresu jak sądziłem, że zostanie wielkim serowarem. xD

moll

@SUM ja mam z dokładnością do 0,0 całkiem spoko zabawka przy takich ilościach, jakich potrzebuję. W ogóle, muszę peklosoli dokupić, bo mi się kończy

SUM

@moll Kup normalnie kg opakowanie a nie te z vit C, mogę przy okazji wysłać Ci witeminę bo mam opakowanie kg sproszkowanej.

moll

@SUM kilogramowe za duże, aż tyle nie robię, a szkoda mi wywalać później

SUM

@moll Ale to nie ma daty, chyba?

moll

@SUM ma, nawet datę zdatności od momentu otwarcia opakowania

SUM

@moll I mam najlepiej spożyć przed i by trzymać w szczelnie zamkniętym. No ale to kwestia, że azotyn jest nanoszony natryskowo. Zresztą i tak wszyscy kupują big bagi od ciechu i tylko przesypują. I mimo tego samego składu różne info o dawkowaniu.


"Peklowanie na sucho mięs w kawałku: mięso natrzyj 18-25 g peklosoli oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Pekluj w lodówce 3-7 dni (grubość mięsa 1 cm-1 dzień peklowania).

Peklowanie na sucho mięsa na kiełbasy: do 1 kg mielonego mięsa dodaj 13-17 g peklosoli oraz ulubione przyprawy. Gotową mieszankę pozostaw na 1 dzień w lodówce."

moll

@SUM sam widzisz kilogram ile czasu ja będę zużywała...

SUM

@moll U mnie dziś poszło 203 g xD

moll

@SUM ale ile Ty robisz na raz przetworów a ile ja xD

SUM

@moll Wystarczy #niehejtopaczka i jakoś idzie xD

SUM

@moll A w sumie, nie chcesz małej nadziewarki? biało kiełbaso mogłabyś robić, czy grillową a nawet dojrzewającą.

moll

@SUM nie ma sensu, na razie i tak niczego takiego nie zrobię przy moich dzikach

SUM

@moll To jakieś rozdajo może zrobię.

moll

@SUM a zrób, pewnie ktoś chętnie przytuli i będzie używał od razu, a nie za 2-3 lata xD

Zaloguj się aby komentować