Takie zapiski z bieżącej produkcji, trochę się tego zrobiło.
#upomidora #wedlinydomowe #jedzenie #gownowpis

Takie zapiski z bieżącej produkcji, trochę się tego zrobiło.
#upomidora #wedlinydomowe #jedzenie #gownowpis

Komentarz usunięty
@UmytaPacha Po pomidorowemu.
@SUM szykuje się tego dobra
@SUM = chwastyodkuchni
@UncleFester Tak
@SUM jak dzikus! Długopisem na papierze?!
Komentarz usunięty
@UmytaPacha kurde nie wiem, ale brzmi znajomo XD
@SUM czytelniej niż u mnie xD
@moll Najważniejsze, że nową wagę kupiłem i będę mógł robić zdjęcia a nie pisać.
@SUM ooooo, jakom?
@SUM fajna
@moll Różne ma komentarze, ale ja tym peklosoli nie będę ważył. Nawet jak na 5 kg przekłamie 20g to dla mnie do pominięcia.
@SUM do peklosoli mam łyżkowagę
@moll To mam dwie wagi dilerskie, jedną większą ale z dokładnością do 0,0 i małą z 0,00. ale to jeszcze zakup z okresu jak sądziłem, że zostanie wielkim serowarem. xD
@SUM ja mam z dokładnością do 0,0 całkiem spoko zabawka przy takich ilościach, jakich potrzebuję. W ogóle, muszę peklosoli dokupić, bo mi się kończy
@moll Kup normalnie kg opakowanie a nie te z vit C, mogę przy okazji wysłać Ci witeminę bo mam opakowanie kg sproszkowanej.
@SUM kilogramowe za duże, aż tyle nie robię, a szkoda mi wywalać później
@moll Ale to nie ma daty, chyba?
@SUM ma, nawet datę zdatności od momentu otwarcia opakowania
@moll I mam najlepiej spożyć przed i by trzymać w szczelnie zamkniętym. No ale to kwestia, że azotyn jest nanoszony natryskowo. Zresztą i tak wszyscy kupują big bagi od ciechu i tylko przesypują. I mimo tego samego składu różne info o dawkowaniu.
"Peklowanie na sucho mięs w kawałku: mięso natrzyj 18-25 g peklosoli oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Pekluj w lodówce 3-7 dni (grubość mięsa 1 cm-1 dzień peklowania).
Peklowanie na sucho mięsa na kiełbasy: do 1 kg mielonego mięsa dodaj 13-17 g peklosoli oraz ulubione przyprawy. Gotową mieszankę pozostaw na 1 dzień w lodówce."
@SUM sam widzisz
@moll U mnie dziś poszło 203 g xD
@SUM ale ile Ty robisz na raz przetworów a ile ja xD
@moll Wystarczy #niehejtopaczka i jakoś idzie xD
@moll A w sumie, nie chcesz małej nadziewarki? biało kiełbaso mogłabyś robić, czy grillową a nawet dojrzewającą.
@SUM nie ma sensu, na razie i tak niczego takiego nie zrobię przy moich dzikach
@moll To jakieś rozdajo może zrobię.
@SUM a zrób, pewnie ktoś chętnie przytuli i będzie używał od razu, a nie za 2-3 lata xD
Zaloguj się aby komentować