#pracbaza


@Yes_Man mi przypomniał więc wrzucę krótkie podsumowanie dzisiejszego interview


Firma w której miałem interview w porównaniu z moją obecną jest dużo mniejszą, ale też targetują (chcą to zmienić i dlatego taka oferta pracy) w nieco inny segment - aromaty i przyprawy do produktów premium, np. Chipsy Kettle czy brand labels premium w sieciach marketów.


Stworzyli stanowisko na które aplikowałem, bo chcą rozszerzyć portfolio o produkty "nie premium" i potrzebują kogoś kto ogarnie im to i odciąży technologów i flavouristow od szukania tańszych analogicznych składników (zeby mogli sie skupic na wymyslaniu nowych receptur), spełniających normy dla danego rynku (ch⁎⁎⁎ia, że skupiają się głównie na rynku UK, który w kwestii chipsów jest do porzygu nudny).


Miałbym tez aktywnie monitorować rynek i obserwować trendy konsumenckie, być na bieżąco z tym co oferują dostawcy surowców itp


Jednocześnie miałbym usprawnić pracę labu i stworzyć podobny system przechowywania składników jak stworzyłem u siebie, gdzie nie spędzasz pół godziny szukając je⁎⁎⁎ej buteleczki z aromatem tiramisu pośród 200 innych buteleczek z innymi rzeczami. Jak mi manager pokazała magazynek to aż mi się oczka zaświeciły na myśl jak fajnie mogłoby to działać gdybym się do tego dorwał

Kolejna rzecz to opracowanie i wdrozenie systemu pozwalającego przechowywać sample surowców używanych do produkcji dla aktualnych batch. Z tego co mówiła to mają problem ze często material w labie npd rozni się od nowszych batchy tego surowca używanego na prod....co jest trochę ch⁎⁎⁎we i nie wiem dlaczego tego nie zrobili wcześniej


Firma jest mniejsza, a to oznacza mniej ludzi. Największym tego plusem z mojego punktu widzenia jest to, że jeśli masz jakiś pomysł i się nim podzielisz jest mniejsza szansa, że zostanie to kompletnie olane (z resztą sama mi to powiedziala)


Minusem....ale też plusem jest to, że ciężko jest ukryć że się opierdalasz . Ja mam już dość opierdalania się więc się z tego cieszę, Jednocześnie wiem, że przejście z trybu spania w pracy do bycia bardziej aktywnym będzie bolesne...


Dodatkowo miałbym pomagać działowi sprzedazy w przygotowywaniu prezentacji nowych produktów.


No i ofkrz przygotowywanie próbek nowych produktów i wysyłka do konsumentów.


Ogólnie ta firma została kupiona pół roku temu przez inną firmę z Włoch. Są w trakcie restrukturyzacji i relokacji części pracowników do Bristolu, więc budynek byl bardzo pustawy.


Wydaje mi się, że wypadłem dosc dobrze, chociaż nie we wszystkim co chcą żebym robił mam doswiadczenie.

Przez to że jest tyle rzeczy do wdrozenia/usprawnienia wiem że to będzie ciekawa praca. Plus pensja jest k⁎⁎wa o 40% większą niż moja aktualna


Maja jeszcze kilka osob jutro i pojutrze, Do końca tygodnia maja się odezwać i ewentualnie zaprosić na kolejną rozmowę, (chociaż jak gadałem po interview z rekruterem to obiecał spróbować dostać odpowiedź już jutro) podczas której dostanę do wykonania jakieś zadania. Z tego co zrozumiałem to będzie właśnie coś w stylu prezentacji + przykładowy problem i jakbym go rozwiązał. Tak jak teraz gadałem tylko z potemcjalna manager, tak ten drugi etap byłby przed całym departamentem

Komentarze (25)

Yes_Man

@HolQ Wygląda nieźle, brzmi nieźle, masz ewentualny challenge no i £££ jakby większe Chcesz tam pracować?

HolQ

@Yes_Man tak, jeśli mnie będą chcieli to tam idę.

koszotorobur

@HolQ - z samolubnego powodu chcę abyś dostał tę robotę i robił ciekawe wpisy na Hejto

HolQ

@koszotorobur skończy się opierdalanie w robocie to nie wiem czy będę miał czas xD xD poza tym teraz jestem praktycznie "sam". Bez problemu mogę sobie cyknąć fotkę i dodać do wpisu. Tam już tak łatwo by to do zrobienia nie było, ale z drugiej strony można się obejść bez zdjęć xP


ps. w zeszłym tygodniu zrobiłem prezentacje Health benefits of herb and spices". Postaram się jutro po kolejnej rozmowie to ogarnąć i wrzucić na tag.

HolQ

@Rimfire nie pytała jakim kotem bym chciał być. Padło tylko standardowe pytanie czy lubię gotować i jaka kuchnia jest moja ulubiona xD

Michot

@HolQ Możesz doliczyć jedne kciuki. Grono zainteresowanych fajnymi wpisami na pewno jest liczniejsze.

Wrzoo

@HolQ jeżu, mnie też czeka przejście z trybu spania do faktycznej pracy. Już nie będzie takiego częstego smieszkowania na Hejto 🥲

HolQ

@Wrzoo ja już mam dość...Teraz trochę więcej rzeczy mam do robienia, ale listopad-styczen były nie do zniesienia. Czułem jak mi się mózg w papkę zamienia. Wracałem przez to z roboty bardziej zmęczony niż gdy w poprzednich pracach zapierniczałem cały dzień po labie i nawet nie miałem czasu żeby usiasc

Wrzoo

@HolQ amen. Takie niespełnienie intelektualne.

HolQ

@Wrzoo i doom scrolling....m.in. Hejto to naprawdę zamienia w zombie xD

Gustawff

@Wrzoo a ty nie pracujesz czasem w bibliotece?

Wrzoo

@Gustawff nie, to @KatieWee

sireplama

@HolQ a co jak co się zorientują, że nie odróżniasz kolorów przypraw?

HolQ

@sireplama "co?!?! Jak to kurwa to jest brązowe a nie czerwone?! -myślisz, że mam ślepotę barwna?! Co ty bredzisz! Nigdy nie miałem problemu z odróżnianiem barw!. -ok, pójdę na badania. (Po badaniach): jak to możliwe że mam protanomalie i dowiaduje się o tym w wieku 37 lat?! [Udawane Pikaczu face].


Ale wątpię żeby do tego doszło więc luz. Jeśli dojdzie to wtedy będę się tym martwił, póki co nie ma potrzeby

voy.Wu

@sireplama wtedy trzeba tutaj włączyć:

98ce6dc6-3725-45de-8d54-e9b143f62b97
HolQ

@voy.Wu ehhhh wiem, że to czepianie sie z dupy, ale nie lubię tego uogólniania daltonizm=ślepota barwna ..... wiem, ze to głupie i pierdoła, ale mnie to irytuje xD xD daltonizm jest tylko jedna z odmian ślepoty barwnej

voy.Wu

@HolQ rozumiem oburzenie moją ignorancją

HolQ

@voy.Wu Pracujesz dla CD Project i to Ty umieściłeś tam nazwę tej opcji xD? Jak tak to na Ciebie xD xP.

Felonious_Gru

@HolQ

Rynek chipsów w uk

Kurła,, najlepsza okazja, żeby zrobić chiosy o smaku kieleckiego!

Przecież tam uwielbiają sól i ocet!

voy.Wu

@Felonious_Gru dobry pomysł, ale oni sie lubują w podrabianym occie tzw. non-brewed condiment/fake vinegar, więc lepiej by się sprzedawały czipsy o smaku "majonezu" winiary

Felonious_Gru

@voy.Wu no to właśnie kielecki!

Opornik

@HolQ A będziesz miał możliwość sugerowania nowych smaków chipsów?

jak rozumiem wy robicie składniki dla producentów tylko, ale może będziesz miał możliwość rzucenia nowych pomysłów którymi ewentualnie by zainteresować producentów?

HolQ

@Opornik tak. Właśnie dlatego przykro mi że głównie rynek UK. Oni tu w kółko to samo praktycznie wpieprzają w przypadku chipsów. No może poza Właśnie takimi markami jak Kettle, gdzie od biedy wrzuca jakieś bardziej innowacyjne smaki.


Ogólnie Europa jest pod tym względem w dupie xP. Firma w której robię raz na rok wrzuca podsumowanie trendów w smakach, w każdej gałęzi. Od przekąsek po alkohole i naprawdę w porównaniu do Azji czy LATAM jesteśmy nudni xD xD

976497

@HolQ Przy okazji jak się dowiesz dlaczego nie ma pringles salt and pepper w sklepach, to daj mi znać, bo kilka razy je wprowadzano i usuwano ze sklepów, a były świetne, co również potwierdzały opinie.

HolQ

@976497 Kellog jest właścicielem marki. Nie mam pojęcia kto im dostarcza przyprawy. Na pewno nie są z mojej obecnej pracy ani z potencjalnie nowej, więc raczej mało prawdopodobne, żebym się dowiedzial .


Mówisz, że się pojawiały i znikały. Może są po prostu cykliczną "limited edition" ?

Zaloguj się aby komentować