Porządna kolacja, jutro z rana będzie mocne bieganie.
Kanapki z rukolą, awokado i rzodkiewką plus pomidor 😁
Około 910 kcal.
#jedzenie #jedzzhejto #dieta

Porządna kolacja, jutro z rana będzie mocne bieganie.
Kanapki z rukolą, awokado i rzodkiewką plus pomidor 😁
Około 910 kcal.
#jedzenie #jedzzhejto #dieta

@Trypsyna z awokado najlepiej smakuje twaróg. Tęsknię...
@AdelbertVonBimberstein ten zaś o serze
@SuperSzturmowiec Skończył mi się i wspominam.
@Trypsyna - jak już się chwalimy to ja właśnie opierdoliłem pomidorową na rosole z makaronem jajecznym - gęsta była jak sos - bo robiona z passaty - tak jak lubię
@koszotorobur o mniam, dawno nie jadłam pomidorówki 😃
@Trypsyna - ja też, dlatego zrobiłem bo miałem na nią smaka
@Trypsyna wcale nie mam flashbacków z układania takich kanapek na puzzlach

@owczareknietrzymryjski ta rzodkiewka była najgorsza xD
@Trypsyna mniam
@Trypsyna i takie kanapki, to ja szanuję! 👌💪😃 Jakie bieganie się szykuje? Dłuższy dystans czy jakieś interwały? 😉
@Eber to i to, 24 km w tym kilka odcinków w szybszym tempie 😃
@Trypsyna I od tej pory do po-biegu nic nie jesz?
@Opornik Jutro wleci małe śniadanie. Jakieś dwie kanapki z dżemem i masłem orzechowym.
Przed dłuższymi treningami warto się "podładować" również dzień wcześniej. Glikogen (czyli paliwo w mięśniach) odbudowuje się w kilku posiłkach. A jest on niezbędny do mocnej roboty którą jutro zrobię
@Trypsyna niby niezbędne i niemal każdy ładuje a są ludzie, którzy nie jedzą niemal wcale węgli a potem biegają czy chodzą duże dystanse i jakoś dają radę czasem nawet na czczo. Jak to jest?
@Lubiepatrzec na wysokiej intensywności nie polecisz długo bez węglowodanów. Im wyższa praca serca tym stosunek pobierania energii z glikogenu staje się coraz większy względem energii z tłuszczu. Chodzenie jest aktywnością o niższej intensywności pracy serca, gdzie przeważają reakcje pobierania energii z tłuszczu. A biegi ultra celowo się biega na niższej intensywności. Tu chodzi o intensywność na której lecisz. Mnie jutro czeka praca na wyższych obrotach, więc węglowodany są tu ważne, aby nie być za szybko wyssanym z energii :)
A, oki, to już rozumiem! Kaloryczność się przyda, powodzenia 👍 💪 😃
@Eber Dzięki wielkie
Oprócz tego że piękne, to widać jak na dłoni jak ważne jest liczenie kalorii chociaż przez jakiś czas, żeby wiedzieć co i jak. Dwie małe buły, jakieś awokado i się robi ładunek konkretny.
@mordaJakZiemniaczek otóż to, wygląda niepozornie i zdrowo a kaloryczność również konkretna ;)
@Trypsyna Zazdro, ja nie potrafie jeść warzyw choćbym bardzo chciał.
@notak Jesz za dużo innych rzeczy. Gdybyś rzeczywiście zgłodniał, to zjadłbyś wszystko bez grymaszenia i jeszcze by smakowało.
@notak w jakim sensie nie potrafisz, nie smakują Ci?
Kiedyś moja dieta również była bardziej uboga w warzywa, głównie to wynikało z przyzwyczajeń z domu. Zmieniłam to sama z siebie, w tej chwili danie wytrwane bez warzyw jest dla mnie "jałowe". Bardzo chętnie po nie sięgam. Kwestia wyrobienia nawyku.
@Trypsyna Długa historia sięgająca mojego dzieciństwa.
Long story short - babcia wszystko ucierała mi na tarce bo twierdzila, że inaczej nie zjem, a papki tak.
Od tamtej pory borykam się z problemem jeśli coś nie jest gładkie. Jakakolwiek struktura, włókna, coś twardszego jak łodyga na moich zębach wywołują u mnie automatyczny natychmiastowy odruch wymiotny.
Ziemniaki muszą być puree, w zupie nie może nic pływać i tak to się męczę ja i żona.
Jest troszeczke lepiej niż było dawniej bo umiem już ugryźć trochę np surowej papryki, ale wciąż wywołuje to u mnie duży dyskomfort i psycha mi uniemożliwia próby dalszego pchania się w to.
Jakbyś zrobiła mi smoothie z tego co położyłaś na kanapce - no problem. Jakbym miał tą kanapkę ugryźć - szybko by leciała na drugą stronę pokoju
@notak Rozumiem, tego typu problem. Niestety sporo rzeczy nauczonych nas w dzieciństwie odnośnie jedzenia przenosi się na nasze dorosłe nawyki żywieniowe.
Myślałeś może o małym blenderze kielichowym, coś w stylu blendygo? Byłoby to dobre wyjście na przemycanie w Twoim przypadku koktajlów warzywnych do codzienności.
Zaloguj się aby komentować