@polutt zapodaję z mojej listy, co u ciebie nie ma:
pinsa - kupujesz dwa gotowe placki (polecam w Dino bo tam mają prosty skład, bez konserwantów) - można kupić więcej wcześniej, pakowane w oparach alkoholu, mogą trochę poleżeć - na to wrzucasz to co tam lubisz na pizzy - ser, oliwki, cebulę, boczek, generalnie co chcesz. Na 10 minut do nagrzanego piekarnika na 230 stopni i można jeść.
leniwe - podobne jak kopytka, tylko z twarogiem
polędwiczki pieczone - ja akurat w air frajerze, moje ostatnie odkrycie kulinarne, do tego sos porowy i jakaś kasza czy coś
kurczak w sosie curry - podsmażony kurczak, podsmażony i podduszony mix warzyw z mrożonki, puszka mleczka kokosowego, pół opakowania ostrej pasty curry, sól, do tego jakiś ryż
tarta z wędzonym łososiem i serem cheddar - pieczesz spód z gotowego ciasta francuskiego, na to wylewasz masę z pokrojonym wędzonym łososiem, startym serem, kilkoma łyżek śmietany, ze dwa jajka, pieprz, starta gałka muszkatołowa i zapiekasz do zrumienienia
żeberka risotto - żeberka obsmażasz i dusisz w szybkowarze, można dzień wcześniej. Następnego dnia do gara ryż, trochę masła, trochę obsmażasz, dorzucasz żeberka i bulion z nich, pokrojoną marchewkę, pietruszkę, zielony groszek i dusisz aż ryż będzie gotowy.
fasolka po bretońsku
zupa fasolowa
zupa grochowa
carbonara