Na przecenach kupione.
W lodówce rozmrożone...
#jadlowpis #szypkoiprosto
a826f900-1c14-4f93-bd00-fe8b924105de
Marshalist

Papierem osuszone.

Po wierzchu osolone.

Temp pokojową ocieplone..

de6c626a-8d9b-4b40-9997-fc8ad7ae4ee7
Marshalist

Na gorącą patelnie wrzucone

Okolo 5 minut tam smażone..

28e739a2-4d22-4685-bfd9-ea4ed8a3ebda
Marshalist

Pokrojone, przypieczone..

6a7e91c8-e299-4a1b-8b9a-91b450fdac64
Marshalist

Na cieply talerz przełożone.

Gołymi rękoma zjedzone.

a0172707-a6d7-4303-8d40-1a072aea154f
yeebhany

@Marshalist inspekcja przeszła pomyślnie, ni ma włosów, można KONSUMOWAAAAAAAĆ

Marshalist

Wolowinke za bardzo sobie cenie zeby do niej kocie wlosy dla hecy podrzucac, ale to bardzo mile z twojej strony, ze dobrowolnie i bez żadnych sugestii spenetrowalas moj talerz pod kątem jakichkolwiek mozliwych zagrożeń:)

cskparty

8.25 za rumpa? Ich pojebalo do konca. To najtansze mieso stekowe. Osobiscie uwilbiam rumpowe steki. W Polsce nazywane zrazowa o ile sie nie myle. Najlepszy Ribeye. Sirloin jest jeszcze lepszy ale musi byc z dobrej wolowiny i dojrzaly. Jak tak bardzo lubisz steki, poszukaj w okolicy catering butchers.

Marshalist

8.25 za rumpa?


@cskparty to jest Coop, wiec czego się spodziewales ?

Co do poleconych przez ciebie rzeźników to zerknąłem z ciekawosci na ich stronkę i pomimo szerokiego wyboru oraz umiarkowanie atrakcyjnych cen okazało sie, ze "Sorry, we don't deliver there. Please enter a different address." Na szczescie jest jeszcze stary poczciwy Waitrose w którym bywają takie "strzały" pod wzglądem przecen świeżego mięsa, ze na same wspomnienie o nich, drżą moje sępie skrzydła


Btw pana Rumpa, to ten drań wciąż króluje na mojej liście najsmaczniejszych steków. Nie wiem co ja wtedy z nim takiego wyjątkowego zrobiłem, ale żaden wcześniejszy i późniejszy stek nie przyniósł mi tyle frajdy podczas jedzenia. Nigdy nie przypuszczałem, ze kawałek mięsa poddany krótkiej obróbce cieplnej może być tak niezwykle soczysty, miękki i smaczny w rezultacie.

cskparty

@Marshalist Podjechac zapytac, do takiego hurtowego. Kiedys pracowalem w catering butchers. Kroili steki dla paru tysiecy restauracji w UK. Wszystko na gotowe maja w restauracjach. Duzo szlo burgerow ze strusia czy jelenia. Bylo troche zwierzat z Afryki Co do rumpa, chyba tez moj ulubiony jesli dobra wolowina. Nie lubie fillet steak. Na stir fry ok ale stekow z tego nie lubie. Onglet lub hanger. To zupelnie co innego. Zupelnie niedoceniony. Nazywany butcher steak, bo jest to maly kawalek i od zawsze zawijany przez wykrawaczy. Zupelnie inne mieso, niz cokolwiek z wolowiny. Z jednej krowy nie ma nawet kilograma tego miesa a mimo tego jest tanie. Poszukaj.

atos

Ale czy było dobre? Czy warto było?

Marshalist

@atos było zjadliwe a wiec dobre bo warte swojej ceny

Marshalist

Dzieks za wskazówki Rzeźniku:)

Zaloguj się aby komentować