W lodówce rozmrożone...
#jadlowpis #szypkoiprosto
Komentarz usunięty
Papierem osuszone.
Po wierzchu osolone.
Temp pokojową ocieplone..
Na gorącą patelnie wrzucone
Okolo 5 minut tam smażone..
Pokrojone, przypieczone..
Na cieply talerz przełożone.
Gołymi rękoma zjedzone.
@Marshalist inspekcja przeszła pomyślnie, ni ma włosów, można KONSUMOWAAAAAAAĆ
Wolowinke za bardzo sobie cenie zeby do niej kocie wlosy dla hecy podrzucac, ale to bardzo mile z twojej strony, ze dobrowolnie i bez żadnych sugestii spenetrowalas moj talerz pod kątem jakichkolwiek mozliwych zagrożeń:)
8.25 za rumpa? Ich pojebalo do konca. To najtansze mieso stekowe. Osobiscie uwilbiam rumpowe steki. W Polsce nazywane zrazowa o ile sie nie myle. Najlepszy Ribeye. Sirloin jest jeszcze lepszy ale musi byc z dobrej wolowiny i dojrzaly. Jak tak bardzo lubisz steki, poszukaj w okolicy catering butchers.
8.25 za rumpa?
@cskparty to jest Coop, wiec czego się spodziewales ?
Co do poleconych przez ciebie rzeźników to zerknąłem z ciekawosci na ich stronkę i pomimo szerokiego wyboru oraz umiarkowanie atrakcyjnych cen okazało sie, ze "Sorry, we don't deliver there. Please enter a different address."
Btw pana Rumpa, to ten drań wciąż króluje na mojej liście najsmaczniejszych steków. Nie wiem co ja wtedy z nim takiego wyjątkowego zrobiłem, ale żaden wcześniejszy i późniejszy stek nie przyniósł mi tyle frajdy podczas jedzenia. Nigdy nie przypuszczałem, ze kawałek mięsa poddany krótkiej obróbce cieplnej może być tak niezwykle soczysty, miękki i smaczny w rezultacie.
@Marshalist Podjechac zapytac, do takiego hurtowego. Kiedys pracowalem w catering butchers. Kroili steki dla paru tysiecy restauracji w UK. Wszystko na gotowe maja w restauracjach. Duzo szlo burgerow ze strusia czy jelenia. Bylo troche zwierzat z Afryki Co do rumpa, chyba tez moj ulubiony jesli dobra wolowina. Nie lubie fillet steak. Na stir fry ok ale stekow z tego nie lubie. Onglet lub hanger. To zupelnie co innego. Zupelnie niedoceniony. Nazywany butcher steak, bo jest to maly kawalek i od zawsze zawijany przez wykrawaczy. Zupelnie inne mieso, niz cokolwiek z wolowiny. Z jednej krowy nie ma nawet kilograma tego miesa a mimo tego jest tanie. Poszukaj.
Ale czy było dobre? Czy warto było?
@atos było zjadliwe a wiec dobre bo warte swojej ceny
Dzieks za wskazówki Rzeźniku:)
Zaloguj się aby komentować