Matko boza, dobrze ze wzialem level ostrosci 1.

#barteknamorzu #marynarz #jedzenie #gotujzhejto
05a70d52-856b-4d8b-a04d-d420bc3d9d65
rain

@bartek555 co to?

bartek555

@rain nie wiem, pojebane to ich jedzenie

rain

@bartek555 po prostu pokazałeś palcem losowe danie z karty? Tak trzeba żyć. PS. moi znajomi raz tak zrobili we Włoszech i okazało się potem, że dostali koninę.

bartek555

@rain byly rysunki i opis po angielsku. Cos tam z beef, ale ten beef to chyba okreznica krowy, jakis gumowy przewod. Dajcie czlwoiekowi po prostu kotlet z ziemniakami albo chociaz ryz z miesem. Zdechlbym z glodu w tym kraju.

rain

@bartek555 to czemu nie powiedziałeś, że chcesz schabowego z ziemniakami i surówką? Na pewno by zrozumieli. Mógłbyś dodać jeszcze hasła: papież, Wałęsa, wódka.

rain

@bartek555 a tak a propos - jak jest z cenami w Korei? To drogi kraj z punktu widzenia Polaka?

bartek555

@rain patrzac na to, ze jestem w stolicy to powiedzialbym, ze dosc tanio. Oczywiscie nie jadam w fancy restauracjach. No i woda do posilku za darmo, wiec zawsze dycha do przodu.

Lubiepatrzec

@bartek555 jak sobie raz na jakiś czas kichy przewietrzysz to nic Ci się nie stanie ;)

Smacznego 🔥🔥🔥

def

To chinskie flaczki?

Z_buta_za_horyzont

Te łagodniejsze posypane chili to pewnie dla niepoznaki co czeka w talerzu .

bartek555

@Z_buta_za_horyzont wykrakales. Zupe paleczkami jesc, co za kurwa pomysl.

moll

@bartek555 woziłbyś ze sobą łyżkę xD

bartek555

@moll dali mi jakas chochle to jeszcze gorzej, zapomnialem juz jak makaron potrafi spierdalac. Bardziej niz moja luba po moim powrocie 😄

Z_buta_za_horyzont

@bartek555 Kijem to się w kałuży miesza w talerz trzeba łyżką wchodzić .

moll

@bartek555 uroki związku okresowo na odległość xD

lubieplackijohn

@bartek555 O kurwa, piecze od samego patrzenia

ErwinoRommelo

Smakowo !!! I swieze ostre wiec bedzie tez palic za 10h jak wyjdzie ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ) .

Opornik

@bartek555 ja uwielbiam kuchnię azjatycką i uwielbiam ostre, do wszystkiego daje papryczki albo inne dziadostwo, ale jak spróbowałem koreańskiej naprawdę ostrej zupki to musiałem wszystko wylać i płukać usta.

a myślałem że byłem zahartowany.

PerszingKing

@Opornik jakie to były zupki? Szukam czegoś mocnego. Ostatnio miałem w ręku marki buldak czy jakoś tak i się trochę zawiodłem

madhouze

@PerszingKing lubię się tym torturować. Zawsze wylewa się ze mnie z litr wody po spożyciu, aż mam całe włosy mokre. Chociaż mojego różowego, aż tak nie rusza

9e5a4c45-8f0b-471f-93b6-a1774af27d2a
argonauta

@madhouze sprawdź budlaka level 3

Ragnarokk

@Opornik Jak to mówi o przyprawach Uncle Roger - Use right amount, not white amount

madhouze

@argonauta właśnie budlaki mnie tak nie ruszały i ogólnie lubię ostre, ale ten shin ramyun zawsze mnie poniewiera

PerszingKing

@madhouze a gdzie to mogę dostać?

PerszingKing

@argonauta miałem różne, ale już się gubię w tym bo każda opisana jak wrota do piekieł

madhouze

@PerszingKing w Polsce najszybciej pewnie przez internet, ale widzę że w Auchan mają

argonauta

@madhouze 2x mają, ale 3x tylko przez internet

VonTrupka

w karcie dań nie było widać papryczek z nasionami na zdjęciu? (´・ᴗ・ ` )

bartek555

@VonTrupka nie, ale nie bylo takie ostre w sumie.

VonTrupka

@bartek555 drugi kęs nigdy nie jest taki ostry jak pierwszy (☞ ゚ ∀ ゚)☞

JakTamCoTam

Dobre jedzenie pali podwójnie

Dzemik_Skrytozerca

Pamiętam, że kiedyś znalazłem się w restauracji chińskiej, w której radosne rodziny (skośnookie) coś jadły (w skład rodziny wchodziły dzieci). Zamówiliśmy to samo, co jadły dzieciaki. I po chwili poczułem się tak, jakby przy każdym oddechu żyletki cięły moje usta od środka.


A dzieci śmiały się i jadły to samo...


Dwa razy w życiu nie dokończyłem potrawy bo była za ostra. To był ten pierwszy.

Zaloguj się aby komentować