Małe szczęścia człowieka po czterdziestce:
-Wszystkie słoiki z sokiem z czerwonej porzeczki zamknęły się elegancko po pasteryzacji
-bób z lidlowej promocji starczy na dwa dni
- nowiusieńka gąbka do naczyń
#chwalesie

Małe szczęścia człowieka po czterdziestce:
-Wszystkie słoiki z sokiem z czerwonej porzeczki zamknęły się elegancko po pasteryzacji
-bób z lidlowej promocji starczy na dwa dni
- nowiusieńka gąbka do naczyń
#chwalesie

@A.Star o panie, takiego soczku to szczerze zazdroszczę. A gąbeczka też spoko. W mojej nowej zrobiła się dziura, ale poczekam z wymianą, póki emocje po ostatniej jeszcze nie opadły.
Jeszcze porządny wkrętak, cyrkiel i kompresor... i chyba mamy komplet.
@DzejZi A to chyba już mam. Oprócz cyrkla. Ostatni porządny, czyli Skalę po tacie, zgubiłam przed maturą
@A.Star punkt czwarty to elegancki blat egger dąb hamilton
@GazelkaFarelka Zgadza się. Ale to szczęście ma już 8 lat. Niemniej nadal uwielbiam i powtórzyłabym w każdej kolejnej kuchni.
@A.Star co z tym bobem zrobiłeś?
@Opornik smażona kiełbasa??
@NatenczasWojski Tak. Taką swojską dostałam od wujka. Plus cebula, czosnek i trochę koperku.
@A.Star czyli obsmażasz kiełbasę z cebulą na czosnku a potem dodajesz ugotowany bób mieszasz i spożywasz, tak?
@Opornik Tak, najpierw kiełbasa lub boczek, żeby się tluszcz wytopił. Potem wrzucam cebulę, a na koniec czosnek, żeby się nie przypalił. Na koniec ugotowany bób i koperek. Razem chwilkę jeszcze duszę pod przykryciem na małym ogniu.
Ehh taki to pozyje
Polskie krewetki, też trzeba skubać i obierać, też wyglądają jak robaki, też są świetnym źródłem białka
@mordaJakZiemniaczek ja nie skubię ani nie odbieram, jem ze skórką, skórka zdrowa
@mordaJakZiemniaczek Ja akurat nie odbieram i jem ze skórką. Ale część rodziny je właśnie w ten sposób - ja mówię, że jak małże.
Zaloguj się aby komentować