Małe szczęścia człowieka po czterdziestce:

-Wszystkie słoiki z sokiem z czerwonej porzeczki zamknęły się elegancko po pasteryzacji

-bób z lidlowej promocji starczy na dwa dni

- nowiusieńka gąbka do naczyń

#chwalesie

f185d420-65a0-450c-8085-c9ef28dcd2c7

Komentarze (14)

plemnik_w_piwie

@A.Star o panie, takiego soczku to szczerze zazdroszczę. A gąbeczka też spoko. W mojej nowej zrobiła się dziura, ale poczekam z wymianą, póki emocje po ostatniej jeszcze nie opadły.

DzejZi

Jeszcze porządny wkrętak, cyrkiel i kompresor... i chyba mamy komplet.

A.Star

@DzejZi A to chyba już mam. Oprócz cyrkla. Ostatni porządny, czyli Skalę po tacie, zgubiłam przed maturą

GazelkaFarelka

@A.Star punkt czwarty to elegancki blat egger dąb hamilton

A.Star

@GazelkaFarelka Zgadza się. Ale to szczęście ma już 8 lat. Niemniej nadal uwielbiam i powtórzyłabym w każdej kolejnej kuchni.

Opornik

@A.Star co z tym bobem zrobiłeś?

NatenczasWojski

@Opornik smażona kiełbasa??

A.Star

@NatenczasWojski Tak. Taką swojską dostałam od wujka. Plus cebula, czosnek i trochę koperku.

Opornik

@A.Star czyli obsmażasz kiełbasę z cebulą na czosnku a potem dodajesz ugotowany bób mieszasz i spożywasz, tak?

A.Star

@Opornik Tak, najpierw kiełbasa lub boczek, żeby się tluszcz wytopił. Potem wrzucam cebulę, a na koniec czosnek, żeby się nie przypalił. Na koniec ugotowany bób i koperek. Razem chwilkę jeszcze duszę pod przykryciem na małym ogniu.

mordaJakZiemniaczek

Polskie krewetki, też trzeba skubać i obierać, też wyglądają jak robaki, też są świetnym źródłem białka

Opornik

@mordaJakZiemniaczek ja nie skubię ani nie odbieram, jem ze skórką, skórka zdrowa

A.Star

@mordaJakZiemniaczek Ja akurat nie odbieram i jem ze skórką. Ale część rodziny je właśnie w ten sposób - ja mówię, że jak małże.

Zaloguj się aby komentować