Komentarze (11)

jarezz

@NatenczasWojski nie miałem okazji spróbować. W pracy dużo osób chwali mięso z łosia (łosinę?). Mam na swojej liście "to eat".


Sam polecam renifera. Naprawdę spoko mięso

Bardzo chudziutkie.

DiscoKhan

@jarezz król mięs jest tylko jeden:

2a0e5565-ecb4-4feb-b6f0-216ff9d933e8
GordonLameman

@jarezz

Koniny próbowałeś?

NatenczasWojski

@GordonLameman nie wolno jeść koników.

sierzant_armii_12_malp

@jarezz Jadłem, nic specjalnego. Kangur rulez

jarezz

@sierzant_armii_12_malp czy ja wiem. Dla mnie i tak schabowy albo karkówka to mistrzostwo

Toshikate

Skąd mięso żubra? To jakiś odstrzał kontrolowany już nie domagających osobników? Z tego co mi wiadomo to chyba jedyny sposób na dostanie legalnie mięsa żubra w Polsce, no chyba że to mięso nie jest z naszego kraju

sierzant_armii_12_malp

@Toshikate Jaki odstrzał? Żubr był duszony - z garotą się na niego pewnie zaczaili

Pirazy

@Toshikate jak bylem na podlasiu (fakt ze 15 lat temu) to w restauracjach widzialem normalnie dostepne dania z zubra

Tomoe

@NatenczasWojski ja ostatnio upichciłem placek po zbójnicku z gulaszem z dzika i jeszcze później pieczony królik na młodej kapuście z marchewką, z ziemniaczkami i buraczkami (mogę poczęstować przepisem)

7967d4b1-dd56-4009-b2d8-b22d1d5f7351
Astro

@Tomoe przepis faja rzecz ale królika z kapustą bym spróbował chociaż mam podejrzenia że to zbyt delikatne mięso do kapusty.

Niemniej super! Smacznego!

Zaloguj się aby komentować