Komentarze (21)

AdelbertVonBimberstein

Się jedno poruszyło, niewyczymie

7ca260d7-9ae9-4569-b430-7bb0d3746b5e
8bf20668-4dfb-4ccb-9abf-ad7ccf7230d9
9ae3a792-e557-4e3e-9c56-96f4050fd20a
Fen

@AdelbertVonBimberstein może gdzieś już kiedyś wspominałeś i nie widziałem, ale co ty tam robisz 😆?

AdelbertVonBimberstein

@Fen rusztowania ale obecnie biorę owoce na wynos xD

c5becda4-2e2d-4f73-a842-194dda08b2d8
WujekAlien

@AdelbertVonBimberstein przeczytałem: biorę owcę na wynos i myślę WTF, to już moderatorów gonicie do dorabiania w Norwegii xD

AdelbertVonBimberstein

@WujekAlien niech się @bojowonastawionaowca weźmie za robotę bo tutaj 100 owiec czeka na jego miejsce xD

09d41312-725e-4741-acc7-819b3659cd5d
Gustawff

Jeśli ta ryba smakuje jak wygląda to współczuję

AdelbertVonBimberstein

@Gustawff smakuje bardzo dobrze. To jest dorsz (filet, nie mielonka) w panierce. Do tego pomiziałem go remouladą bo to moje (wliczone w kcal) guilty pleasure.

W ogóle tak wygląda ryba z piekarnika. Zdrowiej tak niż z oleju

Gustawff

@AdelbertVonBimberstein wygląda dokładnie jak zmielona przemysłówka

cebulaZrosolu

@AdelbertVonBimberstein taki norweski stół

Lubiepatrzec

@cebulaZrosolu Norweski Wózek 😉

jajkosadzone

A gdzie klopsiki jak z ikei? Albo chociaz kostka twarogu( ͡° ͜ʖ ͡°)

AdelbertVonBimberstein

@jajkosadzone Twaróg mam swój, ale dają serek wiejski na śniadanie (ile chcesz, wszystkiego tu jest ile chcesz), a serek wiejski mają tutaj TOP QUALITY i smak.

A klopsiki... czasami są tzw. kulki mocy ale są średnie.

Hajt

Taki bufet to palce lizać

AdelbertVonBimberstein

@Hajt najlepszy projekt jaki mi się trafił w Norwegii. Na innych jedzenie było, do oporu, ale średnie.

Jeszcze mam zamiar kiedyś na platformę się wybrać tam podobno wszystko top

bori

@AdelbertVonBimberstein Ale tam masz dobrze. Jadłbym.

AdelbertVonBimberstein

@bori fajne jest, że masz tutaj każdą możliwość aby zadbać o swoją wagę, jeść sałatki, warzywa, owoce do oporu. Mięso w miarę jakościowe (zawsze jest ryba dorsz/łosoś, często nie w panierce po prostu z piekarnika), gulasze... ale masz też każdą możliwość aby być utytą bułą - desery, jogurty (niestety brakuje naturalnych, same smakowe słodzone z musli).

Każdy ma wybór, nie każdy ma limit.

bori

@AdelbertVonBimberstein Lubię szwedzkie stoły dlatego, że łatwo wtedy unikać węglowodanów - zamiast ziemniaków czy makaronu można dołożyć sobie więcej mięsa, zieleniny czy nabiału.


Kiedyś w jednym hotelu było takie żarcie, że przez dwa dni głównie wszelkiej maści sery jadłem

AdelbertVonBimberstein

@bori rano jest kilka wędlin do wyboru i serów głównie żółtych i brunost. W weekend za to wchodzi łosoś wędzony i dwa rodzaje pleśniowego sera a w niedzielę croissanty to ludziom odpierdala, ale wtedy widzisz kto zasługuje na bycie spaślunem(niektórzy po 5 rogali w torbę pakują, a do tego normalne śniadanie) i wcale mi go nie żal.

Stashqo

@AdelbertVonBimberstein najedz się na mój rachunek, wiem że w Polsce takiego nie macie


Ja to kurła muszę płacić i to cale 35nok!

9f6ba116-7a4f-4a94-91f3-0f4f0859dafb
AdelbertVonBimberstein

@Stashqo ale Twaróg swój muszę wozić niż kurde xD

Stashqo

@AdelbertVonBimberstein cóż poradzić, Norwedzy to kulinarne prymitywy. Dobrego nie znajo ( ͠° ͟ʖ ͡°)

Zaloguj się aby komentować