Komentarze (13)

moll

@winet frytkownicy tłuszczowej

winet

@moll właśnie tego chce uniknąć. No i nie mam frytkownicy

winet

@moll smażenia w oleju muszę uniknąć ;)

moll

@winet to obgotuj i piekarnik

l100e

najpierw podgotuj te ziemniaki, później je zrób jak uważasz i lubisz

Gustawff

Na głębokim oleju. Jedyny prawilny smak frytek, niestety w c⁎⁎j niezdrowe

Kronos

@Gustawff Najlepiej rzepakowy i tak z 5 razy jak zrobisz na tym samym to nabiera głębi smaku. Można dostać raka i marskości wątroby ale i tak warto

winet

@Kronos smażenie u mnie odpada

winet

@lagun @Gustawff smażenie u mnie odpada

poprostumort

W obu. I nie, nie żartuje. W przypadku smażenia na głębokim tłuszczu, najpierw smażysz w 180-200 stopniach aż ziemniaki się ugotują i wyrobi się skórka, a później jak ostygną dajesz do oleju na 250+ i smażysz na złoto.


W twoim wypadku robisz to samo - najwygodniej będzie rozłożyć frytki na blasze i wrzucić do piekarnika na 180 stopni aż nie będą surowe i będą miały lekką skórkę. Później jak wystygną dajesz do airfryera na tyle ile fabryka dała aż będą chrupkie. Możesz je utytłać trochę w oleju przed wrzuceniem do frajera żeby lepiej kolor i chrupkość łapało.

winet

@poprostumort tak zrobię

Zaloguj się aby komentować