#gotowanie #seriale #gabagool #rodzinasoprano

Buongiorno i witam w mia cucina. Dzisiaj robimy przysmak Tony'ego Soprano - gabagool, a właściwie to capicolę, zwaną również coppą. Bierzemy cienką, zwartą i tłustą karkówkę (nie to chude pompowane rozłażące się gówno), nacieramy peklosolą 20g/kg i cukrem 2 łyżeczki na kg, do woreczka i do lodówki na około tydzień, pewnie dłużej. I cyk, pora na cs-a, 50% roboty już za nami. https://youtu.be/YsBipoG22Nw?si=RPVQM3RAXkebR3a7

4b58223e-1edf-42da-b889-27bd1e1b98d5
79ae28d2-8ed3-472e-b827-8ace2b6b16ef

Komentarze (2)

Lubiepatrzec

Finalny produkt jest surowy czy po obróbce cieplnej?

Zaloguj się aby komentować