Cukier to cukier
Słyszałeś kiedyś o "zdrowych cukrach" takich jak miód, BIO syrop z agawy czy cukier kokosowy❓
🙆 My niestety tak, a prawda jest taka, że wszystkie te produkty mają mniej więcej taką samą całkowitą zawartość cukrów. A w przypadku miodu, na jedną łyżkę wypada jeszcze więcej cukrów, niż na łyżkę zywklego stołowego cukru.
🍯 To prawda, że miód czy syrop klonowy zawierają również mikroelementy i minerały, ale są to śladowe ilości, więc raczej nie polecamy pozyskiwania witamin wyłącznie z cukru.
🧑⚕️ Czy to znaczy, że wszystkie te produkty najlepiej wyrzucić do kosza i zapomnieć o nich? Naszym pacjentom nigdy nie zalecamy tak drastycznych rozwiązań.
❗Wszystkie te produkty możesz spożywać z umiarem jako część zbilansowanej diety.
Źródło: fb Dietetyka #nienażarty
#dietetyka #chudnijzhejto

