@kokosowa_sniezka O widzisz, mam nadzieje, że bedziesz zadowolona z wypieków
Co do ustawień to cały czas szukam idealnych.
Co do temp daje na maxa ile bozia dała albo ciut mniej żeby w odpowiednim momencie dokręcić na Max.
Staraj się aby piecyk podczas pieczenia był cały czas w trybie pracy a grzałka rozgrzana do czerwoności.
Możesz oszukiwać termostat podnosząc pokrywę np. podczas wygniatania placka żeby się rozgrzała, potem zamknij na chwile przed wrzuceniem placka żeby kamień dostał temp.
Aktualnie piekę w dwóch etapach ze względu na to, ze jak za długo trzymam placka na tych łopatkach (sos, skladniki, brzegi oliwa) to mi się placek do nich przykleja i podczas zrzucania do pieca moza nawet zepsuć placka.
Dlatego wrzucam pizke z samym sosem i ustawiam timer jak na zdjeciu, wyjmuję z pieca i dodaje wszystkie skladniki oraz smaruje brzegu oliwa. Po wrzuceniu z powrotem pieke około 40-50 i obracam, znowu 40-50 aż do skutku, raczej na oko ale wrzucam timer i ustawiam nie cała 1.
Wszystko jest do wyczucia, daj znac jak wyszło, w razie pytan może coś pomogę. A jak znajdziesz idealne ustawienia to poproszę