Wlasnie zjadłem najlepsza pizze jaka udało mi się zrobic
Ciasto wyśmienite, takiej konsystencji, chrupkości i delikatności oraz smaku jeszcze nie jadłem
Skladniki - sos sama śmietanka, wołowina z cebulka w sosie bazyliowym z papryka, grubo krojona czerwon cebula, grillowany karczoch, czarne oliwki, mozarella, ser gouda wasabi i parmezan.
Musze to zapamiętać
#hejtopizza #pizza #relaks #chillout
16be2205-6cb6-4e98-90d2-63a2c751df24
6b47a23d-1b2b-4db0-b3ac-4b4c45fbc95f
d4026a67-5adc-4b78-9e2d-959687c779d9
Pimenista2

@Bankrut.pl no takiej to żech nie widzioł jeszcze

yeebhany

@Bankrut.pl dosłownie każda picka od Ciebie ma przysmalone bąble, to tak ma być? Jakby co to bym ojebała ze smakiem wiec to nie krytyka xD

Bankrut.pl

@yeebhany Tak ma być Te przypalenia są bardzo smaczne, ciasto w tych miejscach jest ultracienkie (stad przypalenia) wiec tylko dodaje dodatkowych aromatów i podkręca smak. Uwielbiam te przypalenia i tak wypiekam żeby były plus kilkanascie sekund extra A tak wyglądają od środka:

7075560a-e8b1-4fc3-88b2-322d4a460d31
b1af33d9-006a-44f7-82fe-d13c7b149480
yeebhany

@Bankrut.pl prawdziwe bąble. Cykalabym sie je jesc bo rakotworcze sa

kokosowa_sniezka

jak ja Cię hejto i love jednocześnie. przez Ciebie też kupiłam Ferrari. na jakich ustawieniach pieczesz?

Bankrut.pl

@kokosowa_sniezka O widzisz, mam nadzieje, że bedziesz zadowolona z wypieków

Co do ustawień to cały czas szukam idealnych.

Co do temp daje na maxa ile bozia dała albo ciut mniej żeby w odpowiednim momencie dokręcić na Max.

Staraj się aby piecyk podczas pieczenia był cały czas w trybie pracy a grzałka rozgrzana do czerwoności.

Możesz oszukiwać termostat podnosząc pokrywę np. podczas wygniatania placka żeby się rozgrzała, potem zamknij na chwile przed wrzuceniem placka żeby kamień dostał temp.

Aktualnie piekę w dwóch etapach ze względu na to, ze jak za długo trzymam placka na tych łopatkach (sos, skladniki, brzegi oliwa) to mi się placek do nich przykleja i podczas zrzucania do pieca moza nawet zepsuć placka.

Dlatego wrzucam pizke z samym sosem i ustawiam timer jak na zdjeciu, wyjmuję z pieca i dodaje wszystkie skladniki oraz smaruje brzegu oliwa. Po wrzuceniu z powrotem pieke około 40-50 i obracam, znowu 40-50 aż do skutku, raczej na oko ale wrzucam timer i ustawiam nie cała 1.

Wszystko jest do wyczucia, daj znac jak wyszło, w razie pytan może coś pomogę. A jak znajdziesz idealne ustawienia to poproszę

29cf397c-675a-473a-ac8d-e1b66ee86705
Mr.Mars

@Bankrut.pl Przekonałeś mnie, że mam ochotę na pizzę.

Bankrut.pl

@Mr.Mars Trudno o coś bardziej wciągającego niż pizka

def

ta śmietana jako sos brzmi ciekawie, następnym razem spróbuję, jak będę robił

Bankrut.pl

@def To były pierwsze eksperymenty z sama śmietanka bo trochę improwizowałem. Polecam zrobic sos carbonara na śmietance, z boczkiem i cebulkA oraz patmezanem, można dodac jogurtu typu greckiego

pszemek

@Bankrut.pl jaka smietana konkretnie?

Bankrut.pl

@pszemek No właśnie śmietanka pierwsza z brzegu, zwykła improwizacja. Mogłaby być ciut gęściejsza. Można samemu to zrobic ale jak bym się już bawił to pewnie zamieniła by się w carbonare lub sos truflowy

Yaas

taka capriciosa z sosem bazyliowym i wołowina zamiast szynki. Muszę spróbować ale zabawy więcej niż normalna.

psss... podobne piecyki mamy sądząc po efekcie

663b2f00-216d-4386-8b27-5cb988092f0e
Bankrut.pl

@Yaas Bardzo ładna Jakie hydro i jaki piecyk?

ismenka

@Bankrut.pl lubię pizze na śmietanowym sosie, a tu jeszcze widzę dodatki, które bardzo mi leżą. Pyszności.

Shivaa

Bardzo oryginalna kompozycja składników 😀

Zaloguj się aby komentować