Komentarze (9)

AlvaroSoler

@michalnaszlaku nie rozumiem zamiłowania Hiszpanów do niskozmineralizowanej wody.

¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Po pierwsze to smakują takie dużo gorzej niż np. średniozmineralizowane, a po drugie - często tam są upały, a wiadomo, że wtedy organizm potrzebuje właśnie więcej minerałów uzupełnić.

ciszej

@AlvaroSoler XDDDDDDD śmiesznie wygląda Twój nick w zestawieniu z tym co napisałeś.

On używają tej wody do gotowania herbaty / kawy bo w kranie leci odsalana co daje jej specyficzny smak. No i nie ma tam źródeł na wyspach jak nasza Piwniczanka, nie ten typ geologii.

AlvaroSoler

@ciszej nie odnoszę się tutaj akurat do Wysp, ale do Hiszpanii kontynentalnej.

ten_kapuczino

@ciszej akurat na teneryfie jest woda z górski podziemnych cieków, więc na herbatkę spoko można z kranu lać do czajnika.

Furto

@AlvaroSoler Na biologii babeczka mi kiedyś tłumaczyła, że wysokozmineralizowaną wodę poleca się pić zwłaszcza, gdy jest chłodno, bo wtedy pijemy mniej. W lecie mówiła, że przy dużym spożyciu można mieć ten wskaźnik w poważaniu.

Rafau

@ciszej nie wszędzie, zależy od ujęcia. W dużej części wyspy masz dobrej jakości kranowke.

ten_kapuczino

@michalnaszlaku która miejscowość na Tene wariacie?

michalnaszlaku

@ten_kapuczino Do jutra w Puerto de la Cruze, a kolejny tydzień w Palm-Mar.

Michumi

@michalnaszlaku debil ale mój

Zaloguj się aby komentować