To jest chłopskie żarcie, a nie jakieś pasztety i zupki chińskie. Najtańsze, śmierdzące mięcho (łopatka wieprzowa) byle jak pokrojona, usmażona, duszona z cebulą i czosnkiem. Tanio, potrzebna tylko patelnia i nóż

@bartlomiej_rakowski

#gotujzhejto
f5f92ae2-3150-4bd4-8be9-3ab2eccf82d7
Tylko-Seweryn

@smierdakow no i jest chlebek/bułeczka, bo bez tego się nie najesz

Konto_serwisowe

Zamiast bułek gryczana i wypisz wymaluj obiad w PGR.

Half_NEET_Half_Amazing

@Konto_serwisowe

serio dawali takie obiady w PGR?

bartlomiej_rakowski

@Konto_serwisowe Nom kasza do tego by była, że asz asz. Z braku laku kluski / makaron też… w maleńkości tata świętej pamięci tak robił. O a na koniec ten sosik chlebkiem bożym jeszcze można było wymazać z talerza.

Konto_serwisowe

@Half_NEET_Half_Amazing Moja prababcia takie obiady jadła, nie wiem czy było ogólnopolskie, ale u niej to było na pewno w top10 dań codziennych.

Mr.Mars

@smierdakow Łyżkę albo widelec sobie weź. Nożem źle się je. Można palcami, ale gorące.

bartlomiej_rakowski

@smierdakow Ooo chooleeraa! Smacznego dla jego. No racja, normalny posiłek ludzki to jest. Takie coś nadal pozostanie w sferze marzeń dla jego. Budżet i warunki lokalowe nie pozwalają na takie gotowanie. Niech się smacznie spożywa dla Ciebie.

paulusll

@bartlomiej_rakowski Mała kuchenka gazowa turystyczna i jedziesz z tematem !

bartlomiej_rakowski

@paulusll W pokoju już wszystko robię łącznie z oddawaniem moczu… tylko jescze toaletę turystyczną sobie wstawię na dwójkę i będzie komplet xD

VikingKing

@smierdakow od razu widać, że chłop ma dużo postów do wrzucenia w internet, nie w głowie mu duperele gastronomiczne.

Pan_Buk

@smierdakow I cerata na stole! Co za dbałość o detale.

solly

do niedawna jebalem wieprzowine, bo smakuje jak gowno i gloryfikowalem wolowine. jak sobie sam zaczalem gotowac cos bardziej wyszukanego, to caly czas omijam wolowine, polubilem swinskie mieso. wolowina ma jakis dziwny smak, ktorego trudno jest sie pozbyc (ostatnim razem poradzilem sobie czosnkiem), wieprzowine wg mnie duzo latwiej przyprawic

GazelkaFarelka

@solly do wieprzowiny, smalcu zawsze dobrze dodać odrobinę majeranku, zabija zapach świńskiego tłuszczu

w wołowinie dla mnie jest mocno wyczuwalny smak mleka

GrindFaterAnona

@solly wieprzowina jebie gownem ale wolowina gotuje się ~ 100 lat

solly

@GrindFaterAnona @GazelkaFarelka mi sie wydaje ze w wolowinie to tluszcz tak mdli, raz mi sie na wymioty zbieralo jak to wachalem przy smazeniu

MrAjL

@smierdakow bez cybulki się nie liczy

superhero

@smierdakow pojebało cie? śmierdzącego mięsa to i pies nie zje, bakutil na fermę lisów na skóry to wywoził, wypierdol do śmietnika

smierdakow

@superhro śmierdzące świnią, a nie zepsute xd

Zaloguj się aby komentować