Taki chleb dzisiaj narzeczona upiekła, ale to jest smaczne.
#bojowkapiekarska #pieczzhejto #chleb
e49089c2-eee2-487a-ba94-a9b4ba5eed75
Mario_Puzon

@Wagabundowy dawaj przepis

perf1dny

@Wagabundowy Świeże bochenisko

Smacznego!

Artur

@Wagabundowy Po takiej pięknej bule mogę stwierdzić jedno: bierz ślub zanim się rozmyśli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wagabundowy

@Mario_Puzon


Jedyna zmiana to, że trzeba obserwować zaczyn. U mnie był gotowy po 6h w temperaturze 22°


Przepis z książki "Chleb" Jeffrey Hamelman

397cb506-2d8a-4ad3-97ee-471ea26d4884
570a7a4c-e51f-4ef0-a282-b3b60deaf76c
Papajak_Watykaniak

Uuu, powodzi się widzę. Ja tylko baltonowski #pdk

100mph

@Wagabundowy po slubie juz tak chetnie nie pieka i nie gotuja

darkonnen

@Zielonypomidor chłopie, żeń się z nią szybko

darkonnen

@Zielonypomidor bo taka żona to skarb. stara się i dba o partnera. po latach docenisz. moja mi nic takiego nie upiecze

Zielonypomidor

@darkonnen No ale to nie mój wpis.

Zgrywajac_twardziela

@Wagabundowy


Spore bydle


Chleb też duży

darkonnen

@Zielonypomidor pytałeś. wytłumaczyłem dlaczego

Zielonypomidor

@darkonnen Ale mam się żenić z narzeczoną @Wagabundowy ?

dawajMario

@Wagabundowy Wygląda obłędnie Jak pieczony?

Wagabundowy

@dawajMario żeliwna brytfanna, 240°, dwie kostki lodu

megawonsz9

@Wagabundowy macie ryflowane dno w tej brytfannie? Jak ja dam wodę do gara z chlebem to mam po prostu przyklejony chleb xd

OjciecPracz

@Wagabundowy moja stara taki odjebala

0a1dc342-add8-4aaa-8835-21ba87d34dd7
OjciecPracz

niby jest mały, a skurwiel ma kilo czysta. Taki co Glapa mówił, że na bogato, z orzechami. No ale bez rodzynek bo to nie sernik. Zjesz kanapke bez niczego to masz spokój z głodem na 2 godziny

Wagabundowy

@megawonsz9 brytfanna nagrzewana prawie przez godzinę, jak kostki lodu jej dotkną to od razu parują.

Jossarian

@Wagabundowy Polecam zakup formy do wypieku chleba. Zwykła blaszana albo teflonowa się nie sprawdzą, bo blaszana rdzewieje a teflon odłazi i przykleja się do chleba a to ani smaczne ani zdrowe.

U mnie w domu używamy czegoś takiego firmy Kaiser i sprawdza się idealnie:

115e1df4-df2e-411e-9fa3-ce40360c0bb4
Jossarian

A proszę jest i fota z foremkami do chleba.

Ten po lewej to nieudany eksperyment z mąką żytnią. Chlebek po prawej to taki jaki zazwyczaj jadamy czyli pszenno-żytni ze słonecznikiem, siemieniem lnianym, suszoną cebulką itp.

250cd4fc-c0bd-41d9-beee-1425319fbc53

Zaloguj się aby komentować