Pytanie, monohydrat podać dzieciom przed czy po serniczku białkowym?
Ucięte bo musiałem spróbować czy dobry (wiadomo).
#rodzicielstwo #dzieci #zywienie

Pytanie, monohydrat podać dzieciom przed czy po serniczku białkowym?
Ucięte bo musiałem spróbować czy dobry (wiadomo).
#rodzicielstwo #dzieci #zywienie

@AdelbertVonBimberstein nie ma różnicy
@cebulaZrosolu to dostaną przed i po dla pewności.
@AdelbertVonBimberstein pamiętaj tylko, że nie jakieś gejowskie mieszane z wodą, tylko 5g do mordy, łyk wody i elo
@cebulaZrosolu mam cytrynowe to serio, wypala ryj jak nie rozmieszam. XD Porządny smak bo chyba na naturalnym kwasku.
@cebulaZrosolu szkoda czasu i życia na próby rozpuszczenia kreatyny. Też zawsze łychę do ryja wrzucałem xd
Ani przed ani po. Szkodzi na zęby. Sam zeżryj w akcie poświęcenia.
@Michot co szkodzi? Monohydrat czy sernik na erytrytolu?
Nie no, jak sernik nie ma cukru to nie sernik i wszystko jedno. Chyba że ma rodzynki to nie tykaj i dzieciom też nie dawaj.
@Michot ech, co prawda to prawda.
ech, co prawda to prawda.
@AdelbertVonBimberstein Nie żadna prawda, tylko propaganda lobby buraczano-cukrowego. Mój sernik baskijski z erytrytolem zamiata 90% produktów sernikopodobnych jakie jadłem.
@LondoMollari dej przepis.
@LondoMollari kurde wszystko zabierzcie z tej lubelszczyzny. Jeszcze niech kampanii buraczanej nie będzie bo wam się cukier nie podoba noo :/
@AdelbertVonBimberstein Generalnie standardowy stąd: https://www.recipetineats.com/basque-cheesecake/ , ale zrobiłem z kilkoma modyfikacji:
erytrytol zamiast cukru, w ilości około 0.6 - 0.75 tego co cukru (tyle samo co cukru jest po prostu za słodkie)
robię w air fryerze, bo nie chcę robić za dużo, i mam bardziej precyzyjną kontrolę temperatury niż w piecu
ilościowo robię połowę tego co w przepisie, ale piekę około 25 minut w 200 stopniach air fryera a nie 220 jak w przepisie, kontrolując wizualnie stan przypalenia
używam oryginalnego sera philadelphia - testowałem różne substytuty, ale nie wychodziło tak dobrze
celuję w fakturę, gdzie na zewnątrz jest przypieczone, prawie całość ma konsystencję sernika, ale środek przechodzi w postać płynną, tak jak dobry suflet
@LondoMollari o ty gnoju ty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AdelbertVonBimberstein weź nie pi⁎⁎⁎ol, tak nie wygląda dziurka po "musiałem tylko spróbować czy dobry"
@TheLikatesy Nie no. Ocena sernika to bardzo istotny problem i trzeba powtórzyć próbę wielokrotnie, aby osiągnąć poziom pewności w okolicy 5 sigma. Czasem nawet większość sernika pójdzie na testy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LondoMollari znam temat, zdarzalo sie i wypierać że jakiekolwiek testy czy sernik w ogóle istniały xD
@TheLikatesy Przecież musiał się upewnić co do pierwszej, być może powierzchownej, oceny.
@AdelbertVonBimberstein żadna różnica. Ważne żeby było 5g dziennie, codziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podac w jedyny prawidlowy sposob gwarantujacy 100% przyswajalnosc - posyp kreske
@bartek555 wciongnonc dupom
Zaloguj się aby komentować