Poszukując inspiracji na nowe potrawy z frajera znalazłem przepis na pasztet. Prosty, ale przeszkodą nie do obejścia okazało się kupienie brytfanki. W myśl zasady "pracuj mądrze a nie ciężko" postanowiłem ułatwić sobie robotę. Z pomocą przyszedł pasztet drobiowo-wieprzowy z pomidorami Profi. Po umieszczeniu onego na ruszcie i nie do końca wiedząc co robię (jak w całym moim życiu z resztą), ustawiłem suszarę na 10 minut i FULL PAŁA w myśl kolejnej zasady "a dobra, j⁎⁎ać". Po wyjęciu konsystencją przypominał camemberta - chrupiący na zewnątrz i lekko lejący w środku. W smaku - no cóż, podgrzany pasztet. Czy było warto? Zrobiłem to żebyście Wy nie musieli.


#gotujzhejto #airfryer #bojowkaairfryera #gownowpis

da715469-95d8-4b2d-a24c-3eb895573ae4
f13ad6b6-bf94-4f64-b171-7a242e153a37
dfe0abd6-4dba-4713-86b6-4e266981fbd3

Komentarze (21)

Zapster

Fest przepis:


Kup pasztet,

Włóż do airfrajera

Zjedz


:D

AndzelaBomba

@Zapster prawie jak przepis Biedry na Donatello xD

Alawar

Lubię te paszteciki profi ale tylko z papryką ostrą ale nie w ten sposób#kurwaopie

SUM

@UmytaPacha Nie wiem co mam napisać, na początku myślałem, że wyjebał pasztet kupny i użył opakowania jako foremki xD

Alawar

@owczareknietrzymryjski

39a7c073-a205-4c78-91cb-9f48d7e6c8cf
Gepard_z_Libii

Nie można poprawić czegoś, co już jest doskonałe.

Innymi słowy - coś ty narobił najlepszego, mam nadzieje ze będzie durśfal.

Pouek

@Gepard_z_Libii dlatego prewencyjnie odpowiednio otagowałem ten wpis

Gepard_z_Libii

@Pouek Swoją drogą to kiedyś gdzieś coś czytałem że podgrzewanie wędlin itp to nienajlepszy pomysł bo pod wpływem temperatury jakaś chemia reaguje w rakotwórcze gówno

Pouek

@Gepard_z_Libii w MONie smażona mortadela nie jest dla nikogo problemem :V

Gepard_z_Libii

@Pouek Dla moich rodziców też nie była

SUM

@Gepard_z_Libii Tam w składzie główny składnik to woda i nie ma azotanu sodu.

Gepard_z_Libii

@SUM Woda? Mówimy o jakimś napoju teraz?xD

SUM

@Gepard_z_Libii Nie o tym pasztecie. na focie masz skład i pierwszy składnik, a kolejności jest procentowa.

Pouek

@SUM prawda. Po upieczeniu i odparowaniu części wody pasztet stał się wyraźnie bardziej słony

wonsz

@AdelbertVonBimberstein takich cudów w piekarniku nie zrobisz

Hjuman

zjedz coś jeszcze. Ale coś innego. Paprykarz.

LaMo.zord

@Pouek na talerzu wygląda jak z trzy gwiazdkowej restauracji! Pico bello pychota Aż ślinka cieknie, oczy by jadły ale żołądek już nie daje rady

Zaloguj się aby komentować