Pierwszy chleb na zakwasie od bardzo dawna. Jeszcze ciepły 😁

#chleb #bojowkapiekarska #pieczzhejto #chlebekzlp
7a8d9123-c728-4425-8e69-4f8f94346891
koszotorobur

@l__p - porządny chlebuś - a nie jakieś tostowe gówno

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@koszotorobur nawet nie mów. Kompletnie nie kumam fenomenu tego amerykańskiego badziewia chlebopodobnego, które chwycone do ręki nawet nie potrafi zachować swojego kształtu przez chwilę, tylko zaraz się wygina i urywa.

dildo-vaggins

@NiebieskiSzpadelNihilizmu a jadłeś taki prawdziwy amerykański tostowy czy nas Polski np z biedry czy Lidla? Bo to dwa zupełnie inne chleby. Nasz chociaż ma smak, ten amerykański nie ma absolutnie żadnego smaku i konsystencję waty.

randomowyrandom

@NiebieskiSzpadelNihilizmu chleb tostowy ma zastosowanie w 2 sytuacjach: tosty (i te wyskakujące i te z opiekacza) bo zwykły chleb nie robi się w taki fajny sposób. Też jak masz gości i chcesz zrobić fancy kanapeczki w trójkątach, ale takie gdzie składniki dominują nad smakiem pieczywa i nie chcesz żeby zapychały (° ͜ʖ °)

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@dildo-vaggins w sumie to oba. Nasz tak jak mówisz z biedry czy innego lidla, jako konsekwencję tego, że kiedyś byłem na delegacji w Stanach no i coś trzeba było jeść i to spróbowałem i... no miałem takie same przemyślenia co ty. Więc po powrocie kupiłem w naszym sklepie... no i to dalej było gówno, w ogóle nie ma nawet startu do naszego chleba.

VonTrupka

czemu wygląda na suchy? (´・‸・ ` )

Zaloguj się aby komentować