K⁎⁎wa, wszystko da się zrobić w tym #airfryer!
Szybkie śniadanko.

K⁎⁎wa, wszystko da się zrobić w tym #airfryer!
Szybkie śniadanko.

@WilczyApetyt co nie?
I wszystko lepiej smakuje, bo jest psznie zapieczone ❤️
@Opornik cały czas mnie tylko zastanawia robienie jajek na twardo w nim. Gdzieś to widziałem, ale śmierdzi mi to fejkiem.
@Lubiepatrzec kiełbaska wyszła praktycznie jak z grilla. Muszę jeszcze przetestować normalne mięso jak na grilla, choć rezultaty kiełbasy napawają optymizmem.
@WilczyApetyt surowe mięso z frajera jem niemal codziennie i uważam że jest fantastyczne.
@WilczyApetyt z mięsem to uważaj. czas "naświetlania" mięsa w erfrajerze w teorii nie wystarczy na ubicie bakterii i pasożytów
@Hjuman a ty co za bzdety opowiadasz xD
Jest tabelka temperatury i czasu, ktoś zajęcia bezpieczeństwo i metoda obróbki nie ma żadnego znaczenia
@WilczyApetyt https://www.hejto.pl/wpis/bartek555-pacz-jakie-dobroci-mozna-zrobic-w-airfryer
Jajka. Co ma tu być fejkiem? XD
@Felonious_Gru wydawało mi się po prostu, że to taki średni pomysł, kiedy jajca czas od czasu lubią sobie eksplodować xd
@WilczyApetyt po pierwsze jajka na twardo to się nakłuwa przed gotowaniem, po drugie frajerem gotują się wolniej niż w wodzie (no kto by się spodziewał) więc ryzyko niskie dopóki nie ugrzejesz pary w środku do 120 stopni
@WilczyApetyt z mięsa przerabianiem już wiele rzeczy, udka, palki z kurczaka, jak na grilla, świetnie wychodzą, kotlety mielone, czyli sznycle po naszemu świetnie, się największym zaskoczeniem byle pieczeń, kulka mięsa, wyszła zajebista, lepsza niż z piekarnika, nie była sucha, skoroa chrupiąca, mistrzostwo, podobno tylko upieklem warzywa na sos później;)

@nxo o właśnie o coś takiego mi chodziło. Skrzydełka czy tam pałki domyślam się że wychodzą bez problemu, bo drób jest ogólnie szybki do obróbki termicznej. Bardziej mnie zastanawiał jakiś karczek jak na grilla, czy właśnie sztuka mięsa.
Pamiętasz mniej więcej na jakich ustawieniach zrobiłeś tą pieczeń i ile mniej więcej ważyła? Chciałbym mieć jakiś punkt zaczepienia do eksperymentów z mięsem.
@WilczyApetyt to był schab, wiec mniej tlusty, a wyszedł soczysty, naprawdę zadkoczyl mnie, polecam wypróbować:) miecha było okolo 1,2 kg, temperatura 180 i czas lekko ponad 1,5h, do osiągnięcia wewnątrz 75 stopni, myślałem na początku owina folia aluminiowa, żeby za szybko się nie spalilo z zewnątrz, ale finalnie poszedlem na żywioł i to był strzał w 10.
@nxo czyli już mniej więcej wiem ile czasu potrzeba. Teraz nie pozostaje mi nic więcej, jak skończyć opróżniać lodówkę i po kolejnych zakupach spróbować. Dzięki wielkie za poradę!
@WilczyApetyt powodzenia;)
@WilczyApetyt cumplu, zapisalem o jednym, na spod fryjera cokolwiek sobie robisz z mięsa, wjewaj odrobinę wody, jak wypatuje to dolewasz i tak w kółko, żona mówi, ze to sekret soczystosci :)
@nxo wydaje się logiczne, ale sam bym na to chyba nigdy nie wpadł. Dzięki raz jeszcze!
@WilczyApetyt lepsze tosty w mikrofali robię xD
Jestem w szoku że kawa też wychodzi w erfrajerze
@Rzeznik to akurat herbata, ale tak, wychodzi. Mało tego, sam kubek też w nim wypiekłem i pomalowałem na szybko. 😉
@Rzeznik @WilczyApetyt w sumie w takim porządnym co unie mieszać w garze powinno dać się wyprażyć ziarna ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)
@WilczyApetyt a ile mycia w porównaniu do grilla elektrycznego?
@jedzczarnekoty wystarczy wyjąć kosz i umyć z tłuszczu który wyciekł. Niewiele więcej.
@WilczyApetyt kusząca propozycja. Bo kiełbaska z grilla to i grill i blat do mycia
Zaloguj się aby komentować