Komentarze (37)
@SUM jak to przyrządzasz?
@Lubiepatrzec Suszone moczę w mleku a potem już normalnie.
@SUM ale to sam suszysz w sezonie czy masz kupne?
@Lubiepatrzec Sam wysyp był, miałem mielić wszystkie a stwierdziłem spróbuje.
@SUM super pomysł!
Komentarz usunięty
@UmytaPacha Tak, dziś grzybowo.
Moje kochanie takie panierowane zawekowała w zalewie octowej ( jak karpia). Miod (tzn ocet) w gębie.
@Ravm Karpia to nie jadłem w takie formie ale makrele czy śledzia tak.
@SUM u mnie Dolina Karpia w Zatorze rzut beretem( mokrym) a tam to zagłębie.
https://ekomuzeumdolinykarpia.pl/105-ekomuzeumdolinykarpia-skarby-doliny-karpia-sp-z-oo

@Ravm A już myślałem, że tylko u mnie w rodzinie takie pomysły… kogo nie pytałem, to jak na wariata patrzeli. Jak wtedy, kiedy młode ogórki w miodzie maczałem przy jedzeniu xD
@Oolie Szwagier to ty?

Oj lesny kotlet cos pieknego od dziecinstwa nie mialem cie w ustach… kania na patelni potrafi wypic wiecej oleju niz 20 letni pasat.
@ErwinoRommelo Kania normalnie występuje we Francji nawet chata spytałem >"W wielu regionach Francji, zwłaszcza na wschodzie i w południowo-zachodnich częściach kraju, kania czubajka bywa zbierana,"
@SUM no musze sie kieyds wybrac, ale z grzybami to ja mam tak ze wole je jesc niz zbierac
@SUM schabowy z kani to jest niebo w ziemi
@SUM kanie west?
@GSX-R750 xD https://www.hejto.pl/wpis/ktos-ma-ochote-na-kanie-gotujzhejto-jedzenie-grzyby-upomidora?commentId=c3ae6ba6-9d95-45dc-990a-13c1497b546c
@SUM no pięknie, karuzela śmiechu już ruszyła a ja się nie załapałem nawet do ostatniego wagonika...
@GSX-R750 panierka in parris
@SUM nie znam sie na grzybach, to kanie czy rachonie?
@SUM jak masz więcej tych suszonych kanii to poka zdjęcie. jak je przechwoujesz? szczelnie zamknięte, czy inaczej? faktycznie był w tym roku wysyp kanii i się zastanawiałem nad suszeniem, ale odpuściłem
@voy.Wu Normalne woreczki z Ikea, mailem próżniowo pakować ale mi się nie chciało xD

@voy.Wu kapelusze zjadasz, nogi suszysz, mielisz na proszek i masz aromat grzybowy do sosów itp na zimę. Można suszyć i mielić też nadmiar kapeluszy jak ci klauzula sumienia pozwala, nikt tego nie sprawdza.
@Ravm grzybów suszonych to ja mam panie pod korek, ale tak żeby zasuszyć i później zreanimować mlekiem jak tu kolega robi to nie robiłem. ale będę
@voy.Wu W zależności od regionu to była też reanimacja bulionem kurzym/wołowym i smażenie w gęstym cieście naleśnikowym jak jabłka w cieście
@SUM o kurde
@voy.Wu To były dania przedniówka , każde białko się liczyło i zapchanie brzucha. Teraz w kwestii zdrowej diety wręcz do pominięcia
@SUM ciekawe, takiego "racucha" kaniowego to bym spróbował. w zasadzie to ciekawe jakie jeszcze inne grzyby ludzie jedzą/jadali w ten sposób
@voy.Wu Rydze? bo blaszkowe jak kania miękka wychodzi a prawdziwek raczej twardy wyjdzie.
@SUM Ty chyba czytasz w moich myślach bo od razu pomyślałem o rydzach xD (bo nie oszukujmy się, rydz to jest król łąki przy sosnowym młodniku, jak lew jest król dżungli)
większość informacji które znalazłem w internecie na temat suszenia rydzów to jakieś bzdurne artykuły wygenerowane przez AI, więc nie pozostaje nic innego jak spróbować samemu.
@SUM Ja mam ochotę. Dawaj adres, zaraz będę.
@koniecswiata Częstochowa, moja kuchnia.
@SUM piszesz o Kanie Galilejskiej? ech napiłby sie winka
@SUM ale smaka narobiłeś
Zaloguj się aby komentować


