Komentarze (37)

Lubiepatrzec

@SUM jak to przyrządzasz?

SUM

@Lubiepatrzec Suszone moczę w mleku a potem już normalnie.

Lubiepatrzec

@SUM ale to sam suszysz w sezonie czy masz kupne?

SUM

@Lubiepatrzec Sam wysyp był, miałem mielić wszystkie a stwierdziłem spróbuje.

SUM

@UmytaPacha Tak, dziś grzybowo.

Ravm

Moje kochanie takie panierowane zawekowała w zalewie octowej ( jak karpia). Miod (tzn ocet) w gębie.

SUM

@Ravm Karpia to nie jadłem w takie formie ale makrele czy śledzia tak.

Oolie

@Ravm A już myślałem, że tylko u mnie w rodzinie takie pomysły… kogo nie pytałem, to jak na wariata patrzeli. Jak wtedy, kiedy młode ogórki w miodzie maczałem przy jedzeniu xD

Ravm

@Oolie Szwagier to ty?

0e51b7ed-cafe-42c2-ab42-3db993794ad2
ErwinoRommelo

Oj lesny kotlet cos pieknego od dziecinstwa nie mialem cie w ustach… kania na patelni potrafi wypic wiecej oleju niz 20 letni pasat.

SUM

@ErwinoRommelo Kania normalnie występuje we Francji nawet chata spytałem >"W wielu regionach Francji, zwłaszcza na wschodzie i w południowo-zachodnich częściach kraju, kania czubajka bywa zbierana,"

ErwinoRommelo

@SUM no musze sie kieyds wybrac, ale z grzybami to ja mam tak ze wole je jesc niz zbierac

Zielczan

@SUM schabowy z kani to jest niebo w ziemi

SUM

@GSX-R750 xD https://www.hejto.pl/wpis/ktos-ma-ochote-na-kanie-gotujzhejto-jedzenie-grzyby-upomidora?commentId=c3ae6ba6-9d95-45dc-990a-13c1497b546c

GSX-R750

@SUM no pięknie, karuzela śmiechu już ruszyła a ja się nie załapałem nawet do ostatniego wagonika...

Voldizzy

@GSX-R750 panierka in parris

FourF

@SUM nie znam sie na grzybach, to kanie czy rachonie?

voy.Wu

@SUM jak masz więcej tych suszonych kanii to poka zdjęcie. jak je przechwoujesz? szczelnie zamknięte, czy inaczej? faktycznie był w tym roku wysyp kanii i się zastanawiałem nad suszeniem, ale odpuściłem

SUM

@voy.Wu Normalne woreczki z Ikea, mailem próżniowo pakować ale mi się nie chciało xD

69aa5f96-b92a-4c15-a27d-d36c6e7eeb69
Ravm

@voy.Wu kapelusze zjadasz, nogi suszysz, mielisz na proszek i masz aromat grzybowy do sosów itp na zimę. Można suszyć i mielić też nadmiar kapeluszy jak ci klauzula sumienia pozwala, nikt tego nie sprawdza.

voy.Wu

@Ravm grzybów suszonych to ja mam panie pod korek, ale tak żeby zasuszyć i później zreanimować mlekiem jak tu kolega robi to nie robiłem. ale będę

SUM

@voy.Wu W zależności od regionu to była też reanimacja bulionem kurzym/wołowym i smażenie w gęstym cieście naleśnikowym jak jabłka w cieście

SUM

@voy.Wu To były dania przedniówka , każde białko się liczyło i zapchanie brzucha. Teraz w kwestii zdrowej diety wręcz do pominięcia

voy.Wu

@SUM ciekawe, takiego "racucha" kaniowego to bym spróbował. w zasadzie to ciekawe jakie jeszcze inne grzyby ludzie jedzą/jadali w ten sposób

SUM

@voy.Wu Rydze? bo blaszkowe jak kania miękka wychodzi a prawdziwek raczej twardy wyjdzie.

voy.Wu

@SUM Ty chyba czytasz w moich myślach bo od razu pomyślałem o rydzach xD (bo nie oszukujmy się, rydz to jest król łąki przy sosnowym młodniku, jak lew jest król dżungli)


większość informacji które znalazłem w internecie na temat suszenia rydzów to jakieś bzdurne artykuły wygenerowane przez AI, więc nie pozostaje nic innego jak spróbować samemu.

koniecswiata

@SUM Ja mam ochotę. Dawaj adres, zaraz będę.

SUM

@koniecswiata Częstochowa, moja kuchnia.

viollu

@SUM piszesz o Kanie Galilejskiej? ech napiłby sie winka

SciBearMonky

@SUM ale smaka narobiłeś

Zaloguj się aby komentować