Kto to widział, chłop ledwo oczy otworzył i już pobiegł do kuchni, zalać 1.5kg mięska piwkiem i wrzucić na 6h do piekarnika żeby później to poszarpać 💪

#jedzenie
eb8cbf6e-f301-41aa-9704-8320f0da29d3
moll

@WalIy wołaj na efekt końcowy

Mielonkazdzika

@WalIy juz widac ze bedzie pyszne.

Polecam szybkowar do takiej szarpanki, skraca czas do 1.5h i oszczedza kase.

monke

@WalIy kolekcjonuję przepisy na szarpane. Dej

globalbus

@WalIy ja najpierw wrzucam do piekarnika na wyższą temperaturę, żeby skórka się spiekła, a potem zalewam (ja akurat winem)

WalIy

@globalbus są różne szkoły, ja efekt przypieczenia uzyskuje na końcu, jak już po kilku godzinach poszarpie wieprza to wtedy wrzucam jeszcze na godzinkę do piekarnika w wyższej temperaturze. Wtedy nadmiar płynu odparuje, a mięsko się przypiecze już poszarpane 😎

zboinek

@WalIy pod przykryciem? Jaka temp, ile czasu?

WalIy

@zboinek przykrycie, 130*C, 6h i później poszarpie i jeszcze na godzinę bez przykrycia żeby odparował nadmiar płynu

zboinek

Kupiłem dzisiaj kilo karkowy, także będzie nastawiane ;)

Zaloguj się aby komentować