Jeżeli Włosi czegos mnie nauczyli w kuchni, to zeby było malo skladnikow (ale dobre jakosciowo) i zeby do⁎⁎⁎ac parmezanu. Makaron ze szpinakiem.
#gotujzhejto

Jeżeli Włosi czegos mnie nauczyli w kuchni, to zeby było malo skladnikow (ale dobre jakosciowo) i zeby do⁎⁎⁎ac parmezanu. Makaron ze szpinakiem.
#gotujzhejto

Ja uwielbiam ciaccio e peppe. Ser, makaron, pieprz.
@Cybulion no to praktycznie alfredo, tyle że z jednym magicznym składnikiem zamienionym na inny magiczny składnik
Wincyj serka talerz wytrzyma!!!
@FriendGatherArena bardzo ładny talerzyk z Bolesławca
@FriendGatherArena dięki za inspirację, ale sobie dzisiaj do⁎⁎⁎ię białego sera na kolację xD
@FriendGatherArena i to jest właśnie piękne! Te „mięsne lampy” z dojrzewających wędlin nawet w supermarketach zachwycają :D właśnie siedzę ostatni dzień we Włoszech i jestem pełen podziwu dla takich prostych dan jak makaron z serem i pieprzem oraz kelnerów w rodzinnych knajpach chodzących pomiędzy stolikami z miska i sypiących parmezan do dań xD
We włoskich knajpach to dostajesz takie pojemniczki a'la cukiernice, ale wypełnione parmezanem.
A jak pójdziesz w PL do włoskiej restauracji, nawet takiej prowadzonej przez Włocha, to tego parmezanu dadzą szczyptę.
@AndzelaBomba dokładnie! To też mnie zaskoczyło, gdy w „cukierniczce” zobaczyłem parmezan :D
Zaloguj się aby komentować