#jedzenie #sniadanie zjedzone ok. 10.00, a trzyma jeszcze. to chyba przez ten twaróg

#jedzenie #sniadanie zjedzone ok. 10.00, a trzyma jeszcze. to chyba przez ten twaróg

@Umypaszka pa na to ummmm koliega sie zna na jedzonku
@ErwinoRommelo no ba! umiem jeść praktycznie od dziecka
@ErwinoRommelo śniadanko jak dla króli, jeszcze jak żółteczko płynne to można w ciomno wychodzić za mąż
@Umypaszka półpłynne lepsze
@skorpion no o takim mówię, zupełnie płynne przynosi ryzyko płynnego białka a wtedy już fuja
@Umypaszka to raczej mi chodziło o półmi|ękko
Komentarz usunięty
@Umypaszka ooo :O pierwsze widzę.
Na wschodzie dopiero nam elektryczność włączyli.
@skorpion Powodzenia na kibelku ง(͡ ͡° ͜ つ ͡͡°)
@Thereforee co wy macie z tą sraczką? Jak trzeba mieć rozwalony żołądek aby po zwykłym jedzeniu mieć sraczkę?
@Lubiepatrzec no właśnie nie do końca rozumiem, ale za życzenia dziękuję
@Lubiepatrzec po kiszonych ogórkach można mieć sraczkę, ale to trzeba opierdzielić cały słoik i zapić to wodą z ogórków, sracka murowano hej
@zjadacz_cebuli no wtedy tak.
@Lubiepatrzec kiedyś tak zrobiłem i myślałem, że to ja po Hermaszewskim będę następnym Polakiem w kosmosie xD
@Thereforee @Lubiepatrzec @skorpion no właśnie nie wiem. Jem pomiędzy 0.5-1.0 kg twarogu dziennie. Piękne twarde, zdrowe stolce rano i wieczorem.
A jak a zjem węglowodanów (jakąś pizzę albo jakieś kanapki czy co) to zaraz brzuch gazuje, pierdzi się jak koń i stolec jakiś nie jem teges.
Po jajach, nabiale, mięsie jakoś mocno nie obrobionym z dobrą ilością błonnika w diecie
@zjadacz_cebuli widzę, że lubisz życie na krawędzi
@AdelbertVonBimberstein za zdjęcie dziękuję ale tak właśnie jest. Węgle, zwłaszcza jak ktoś nie je ich dużo, powodują problemy żołądkowe, bo to wszystko fermentuje. Polecam temat low foodmap dla uzupełnienia wiedzy, bo niektóre węgle są mniej a niektóre bardziej gazujące.
Kiedyś bylem na czystym carnivore i wypróżnienia były idealne i zero wzdęć - cudowne uczucie lekkości.
Błonnik - temat trudny, ja raczej mało.
@Lubiepatrzec dieta carnivore - brzmi zajebiście, jak Carnivore
#metal
@skorpion
@skorpion raczej jajka, one dają sytość na długo i jest ich sporo.
@Lubiepatrzec trzy tylko, ale takie wiejskie, od mamy sąsiadki, więc są porządnie sycące
@skorpion skład jajka jest warunkowany genetycznie, więc fermowe sycą zapewne tak samo
Tak czy inaczej jajka są bardzo zdrowe i warto jej jeść - im więcej tym lepiej.
@Lubiepatrzec uwielbiam, ale często zapominam, że to faktycznie uniwersalna żywność. można zrobić na lekko, można na ciężko na oleju.
@skorpion ja najczęściej używam jajek jako białkowego wypełniacza - coś jak ziemniaki do mięsa. Jajecznica na szybko i na talerz, do tego mięso, jakaś roślina i jest szamka.
@skorpion mama sąsiadki składa jaja czy jakoś tak xD
@kubex_to_ja lepiej tak, niż ma mówić: "Ja, Ja"
@skorpion @Lubiepatrzec ja mam w lodówce zawsze parę ugotowanych na zapas
@GazelkaFarelka szybko, zdrowa, uniwersalna porcja białka. Super!
@GazelkaFarelka jakby to powiedzieć....smaczne takie zrobione po lodówce nie są. Tylko do zupki, bo z lodówki to jak na święta...
@skorpion ja właśnie wolę zimne, świeżo ugotowane i jeszcze ciepłe jakoś gorzej mi wchodzą
@GazelkaFarelka i git. o jajka się w sumie nie ma o co kłócić. aż dziwne, że mnie nikt za majonez nie dopadł :)
@skorpion ja właśnie dołożyłem klinek do kawki w pracy

Zaloguj się aby komentować