#gotujzhejto


Pragnę Państwu przedstawić ragù alla bolognese. Po 6 godzinach gotowania jest już prawie gotowe!

Jutro wjeżdża lasagne, a reszta trafia do zamrażarki

Tym razem robiłem z ponoć oryginalnego przepisu, poprzednio skorzystałem z przepisu pascala i obiektywnie było ch⁎⁎⁎we

a156d652-d696-4b03-b52b-fd4933ea20e2

Komentarze (19)

Z_buta_za_horyzont

Pół Hejto byś wykarmił a Ty do zamrażarki schowasz .

Zielczan

@winet redukowałeś kwasowość mlekiem?

winet

@Zielczan tak, dodałem szklankę na koniec. Zrobiło mega robotę

Zielczan

@winet to w takim razie faktycznie może być dobry przepis ( ͡° ͜ʖ ͡°)

strzala666

@Zielczan śmietaną podobno lepiej

dolitd

Ragu gotowane 6 godzin smakuje tak samo jak gotowane 2 godziny.

winet

@dolitd po coś jednak jest te 6 godzin, możliwe że chodzi o miękkość mięsa i odparowanie wilgoci. Nie wiem, nie znam się

strzala666

@dolitd podobno pewien producent przypraw w proszku na "K" by powiedział 15 minut jak jest na opakowaniu.

dolitd

@winet Tak, właśnie po to długo się gotuje. Sprawdziłem ten przepis i teraz się nie dziwię, że potrzeba 6 godzin, skoro dodał 3 litry passaty. Nie potrzeba tak dużo, wystarczy dać połowę z tego.


PS. Strasznie mnie irytuje jak kucharze kroją cebulę wzdłuż, żeby "była kostka". Będzie i bez takiego krojenia.

winet

@dolitd po kilkunastokrotnym posmakowaniu wczoraj jednak uważam że nie byłoby takiego smaku po 2 godzinach gotowania

dolitd

@winet Ważne, że Ci smakuje, reszta nie ma znaczenia.

winet

@dolitd człowieku, jeszcze jak. Dzisiaj wjechała lasagne, ale pod koniec przypomniałem sobie o zdjęciu 😅

bishop

Podziel się chociaż przepisem, ten od Gessler już mi się przejadł choć zły nie jest xd

Zaloguj się aby komentować