Pewnie ładniej by wyglądało w zgrilowanym pieczywie ale nie po to 5 składań i nocne zimne wyrastanie by puszystość tracić.
#gotujzhejto #upomidora #jedzenie


Pewnie ładniej by wyglądało w zgrilowanym pieczywie ale nie po to 5 składań i nocne zimne wyrastanie by puszystość tracić.
#gotujzhejto #upomidora #jedzenie


@SUM Po przetrawieniu będzie miało wygląd jak każda kupka
@vredo nie wiem czy ktoś ci mówił, ale to wszystko się rozbija o to jak smakuje na wejściu a nie wyjściu
@SUM wygląda apetycznie
@UncleFester Mnie zdziwiło jak dodatek sosu rybnego pasuję do szarpanej.
@UncleFester Kusi szatan, oj kusi
@SUM Jeśli coś w daniu nie pasuje to polecam coca-colę, rury udrażnia to i w trawieniu pomoże
@SUM składanie wzmacnia siatkę glutenową, a cold fermentation wpływa głównie na smak i ew. lekkostrawność.
Także wychodzi na to, że puszystość można było spokojnie stracić, bo wszystkie te magiczne zabiegi nie miały z nią nic wspólnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rakokuc A siatka glutenowa nie ma nic wspólnego z puszystością?
@SUM najwięcej wspólnego to ma hydratacja. Szkoda składać tyle razy ciasto, z którego nie chcesz formować fantazyjnych kształtów.
Ja bym połączył składniki i potem albo raz poskładał albo jak hydratacja wysoka i składać ciężko, to od razu dał do blachy i do wyrastania - do lodówki albo nie, zależnie od potrzeb i pożądanych efektów.
Z drugiej strony, to twoja kuchnia i twoje zasady, więc jak wyszło jak miało wyjść, to jest git i można bzikać.
@SUM ale to musi być dobre
@SUM może i ładniej by wyglądało ale i tak jest za⁎⁎⁎⁎scie.
Myślę że smakuje tak pięknie jak wygląda.
@Astro Wędzenie łopatki dało mega aromat do późniejszej obróbki w wolnowarze.
@SUM ponieważ nie mam wędzarni to chyba zacznę testować „dym w płynie” :/
@Astro Obecnie ten nowe dymy w płynie są słabe przez przepisy UE. Ostatnio chciałem Ci dorzucić wodę z wędzenia wędlin, ale folii bąbelkowej mi brakło. No ale wyśle Ci kolejnym razem zgrzaną w workach.
@SUM ostatnia paczka była i tak zajebista. Boczek rewelacyjny!
A zgrilluj na patelni jeszcze przed nałożeniem dodatków
@camonday Tylko wierzch jest już chrupiący, ewentualnie widzie sens zgrilowanie pod obciążeniem jak bułek do kebaba.
Zaloguj się aby komentować