Dziś na kolację zapierdalanka.
3 cebule
6 ziemniaków
2 papryki
Odrobina jalapeno i pomidorków koktajlowych
Dwie kulki mazarelli
Jedna kiełbasa zwyczajna ( w wersji vege można pominąć)
Ser gouda 4 plastry
Ser cheddar około 100g
Olej odrobina
Warzywa ciachamy razem z kiełbą i stu do naczynka żaroodpornego
Dodajemy nieco oleju i przyprawy wedle uznania ja dałem przyprawy do grilla taka do zimnioków i do warzyw. Wrzucamy do piekarnika. Nagrzanego do 200°C na 40 minut.
W tym czasie mocarelle ciachamy na grube plastry i kładziemy na ręcznik papierowy żeby obeschla serki kroimy na paski lub trzemy na tarce. I możemy zrobić czosnkowy sos z kilku ząbków łyżki majonezu i jegurty greckiego.
Po 40 minutach wyjmujemy zapieksa i dodajemy serek na wierzch i jeszcze trochu przypraw. I na 20 minut nazod do piekarnika. A potem to już można jeść. Smacznego.
#nivaznegdziedroga
#gotujzhejto
#zapiekanka




