Dziś na kolację zapierdalanka.

3 cebule

6 ziemniaków

2 papryki

Odrobina jalapeno i pomidorków koktajlowych

Dwie kulki mazarelli

Jedna kiełbasa zwyczajna ( w wersji vege można pominąć)

Ser gouda 4 plastry

Ser cheddar około 100g

Olej odrobina

Warzywa ciachamy razem z kiełbą i stu do naczynka żaroodpornego

Dodajemy nieco oleju i przyprawy wedle uznania ja dałem przyprawy do grilla taka do zimnioków i do warzyw. Wrzucamy do piekarnika. Nagrzanego do 200°C na 40 minut.

W tym czasie mocarelle ciachamy na grube plastry i kładziemy na ręcznik papierowy żeby obeschla serki kroimy na paski lub trzemy na tarce. I możemy zrobić czosnkowy sos z kilku ząbków łyżki majonezu i jegurty greckiego.

Po 40 minutach wyjmujemy zapieksa i dodajemy serek na wierzch i jeszcze trochu przypraw. I na 20 minut nazod do piekarnika. A potem to już można jeść. Smacznego.

#nivaznegdziedroga

#gotujzhejto

#zapiekanka

825189b6-a9ca-494a-88fb-d3285792b2ec
e492e776-d11e-408c-aed1-8252e89d994c
0dac3cf6-3a99-4280-8881-4cb72eb41a67
6fd0ac09-c78d-4038-a4be-759f32a75284
c0e1fd38-80bf-4f31-9719-2906c8f29dd7

Komentarze (0)

Zaloguj się aby komentować