Komentarze (16)

SUM

@Mielonkazdzika Prędzej od niektórych za użycie wędzonej (malowanej) kiełbasy xD

bojowonastawionaowca

@SUM dobra, dobra, po prostu powiedz wprost że od Ciebie xD

SUM

@bojowonastawionaowca Nie, ktoś tu nawet wpis o żurku zrobił i o wędzonej kiełbasie było.

bojowonastawionaowca

@SUM czyli ty nie krytykujesz?

SUM

@bojowonastawionaowca ile chałup tyle żurków a jeszcze jest barszcz biały

SUM

@bojowonastawionaowca By nie było ja już zrobiłem białą kiełbaskę dla Jezuska, teraz jeszcze umyć ponad 20 okien xD

054e898d-e371-465d-9f8d-fda76843de23
bojowonastawionaowca

@SUM no i znowu robisz smaka? xD

Lubiepatrzec

@Mielonkazdzika zje się.

Fly_agaric

Ano właśnie, jakbyś wziął irlandzkie, to jeszcze bym przebolał

lagun

Ile domów tyle żurków. U mnie ja robię żurek tak: gotuje tyle surowej białej, ile gąb do wyżywienia (później każdy wyjmuje swoją i robi z nią co chce), do tego ziele, liść laurowy, sól, pieprz i łyżeczka vegety albo czegoś takiego. Na patelni smażę jakąkolwiek kiełbasę (Śląska, myśliwska, co mi pasuje w sklepie) pokrojoną w kosteczkę i do tego dużo cebuli i czosnku, jak się podsmaży trochę to buch do żurku, zalewam zakwasem dodaje majeranek i gotowe. Podaje z ziemniakami i śmietaną kwaśną

trixx.420

To jest ta kuchnia fusion?

Papa_gregorio

@trixx.420 kuchnia confusion

bejonse

Takie złe są czy krowa nie z tego kraju co żurek?

HolQ

@Mielonkazdzika ja się pytam gdzie nsfw?! Muszę ta pseudokiełbase czasami w robocie testować!


Nie no....zgrillowanq jako pig in blankiet się nadaje. I tylko do tego imo

Michot

@Mielonkazdzika Chęci się liczą i patriotyzm. Jak masz zakwas to z prawie wszystkiego da się zrobić arcypolską zupkę.

Zaloguj się aby komentować